BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kirobbanó rajtot vett a pesti tőzsde, megakadt a forint menetelése

Jól kezdődött a munkahét középső napja is a BÉT-en, a BUX és a blue chipek is repülőrajtot vettek. A forint azonban kissé lassított az elmúlt napok menetelésén.

Hatalmas lendülettel indult a kereskedés a pesti tőzsdén szerdán: a BUX index 0,45 százalékkal, 69 171 pontig erősödött a nyitást követő percekben, a blue chipek pedig szinte egyöntetűen látványos ugrással kezdték a napot.

Zöldben zárt a pesti tőzsde

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
GYORSHIR
Ismét lendületben a BÉT, de megtorpant a forint / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A rajtot a legjobban a Mol részvényei kapták el: a kurzus 1,05 százalékkal, 3076 forintig emelkedett a nyitást követően, de hasonlóan jól kezdett a Richter is, amelynek árfolyama 0,73 százalékkal, 9640 forintig menetelt a kereskedés első perceiben. A Magyar Telekom kurzusa 0,21 százalékkal, 944 forintig erősödött a nyitást követően, míg az OTP részvényeit a tegnapi záróáron, 18 230 forinton jegyzik a szerda reggeli kereskedésben is.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forint elmúlt napokban látott lendülete megtorpanni látszik: a hazai deviza az euróval szemben 0,02 százalékkal 385,89-ig gyengült a reggeli órákban, a dollárral szemben viszont töretlen a javulás, 0,08 százalékos pluszban 356,27-on jegyzik jelenleg a keresztet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.