BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Penang,,Malaysia,-,20,Oct,2023:,Car,Logo,Of,A

Münchentől akár Madridig is kitartanak a BYD hibrid autói tankolás vagy újratöltés nélkül

A kínai autógyártó kétezer kilométeres hatótávot biztosít az akksi lemerülésétől szorongó vásárlóknak.

Jól hangzik New York–Miami vagy München–Madrid újratöltés és tankolás nélkül? Nos, a kínai BYD autógyár új hibridjei ezt tudják. A 2 ezer kilométeres teljesítmény mérföldkő a 2008 óta öt hibridgenerációt kifejlesztő vállalat történetében. 

Penang,,Malaysia,-,20,Oct,2023:,Car,Logo,Of,A
Fotó: Shutterstock

A sencseni székhelyű BYD széles körű árcsökkentéssel forgatta fel a kínai autópiacot, bátran bevállalva a jövedelmezőség romlását. Tavaly hárommillió autót adtak el, s idén márciusig csaknem egymilliót szállítottak le. 

Minden harmadik Kínában eladott hibrid a BYD szerelőszalagjáról gördül le. 

A BYD 2022 elején teljesen leállította a fosszilis tüzelőanyaggal hajtott autók gyártását, s felpörgeti a hibridek exportját azokra a feltörekvő piacokra, ahol hiányzik az akkumulátortöltő infrastruktúra.
Az autógyártók 

világszerte igyekeznek oldani a fogyasztók szorongását az autók kicsiny hatótávolságától.

A Geely Automobile Holdings Galaxy L6 hibridje 1370 kilométeres hatótávolsággal büszkélkedhet, míg a Zeekr elektromos 001 modellje 1000 kilométeres hatótávolságot biztosít a Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. által szállított akkumulátorának köszönhetően.
De az első két jármű, amely 2100 kilométeres nagy hatótávolságra képes, a közepes méretű szedán, a Qin L és a Seal 06, mindkettőt az áprilisi Pekingi Autószalonon mutatták be. A Dynasty és az Ocean sorozat részei.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.