BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Spéci ételek is kellenek a fogyasztószerekre kapó amerikaiaknak, a Nestlé azonnal lecsapott

A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatának új termékei több fehérjét, vasat és kalciumot tartalmaznak majd. Ráadásul a fogyasztószerekre szokott amerikaiak viszonylag kedvező áron vehetik majd meg a Nestlé speciális ételeit.

Kifejezetten a magukat fogyókúrás gyógyszerekkel, például a dán Novo Nordisk Wegovyjával vagy Ozempicjével injekciózó embereknek szánja új, ötdolláros fagyasztott pizzáit, fehérjével dúsított tésztáit és egyéb ételeit az Egyesült Államokban a Nestlé – írta kedden a Reuters. (Bár az Ozempic javallata eredetileg cukorbetegségre szólt, ám az orvosok gyorsan rájöttek, hogy fogyasztószernek is kiváló.)

Nestlé
A Nestlé Vital Pursuit csirkés szendvicse / Fotó: Nestlé USA

A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatának új élelmiszerei több fehérjét, vasat és kalciumot tartalmaznak majd, mint a korábbiak.

A cég Vital Pursuit néven egy új márkát is létrehoz azoknak, akiknek a fogyasztószerek mellékhatása miatt magasabb fehérje-, rost- és ásványianyag-tartalmú – például káliummal és C-vitaminnal telített – élelmiszerekkel kell táplálkozniuk – emelte ki Tom Moe, a Nestlé USA étkezési részlegének elnöke.

Az októberben a boltok polcaira kerülő speciális pizzák árát például 4,99 dollárra lőtték be, vagyis alig valamivel drágábbak, mint a Nestlé négysajtos DiGiorno pizzája, amelyet a Targetben 4,79 dollárért árulnak.

Eddig nagyjából minden nyolcadik amerikai felnőtt adott már be magának fogyasztó gyógyszereket, ám a Goldman Sachs becslése szerint a következő négy évben akár 70 millióan is rájuk szokhatnak.

Az ilyen, úgynevezett GLP-1 gyógyszerekre rákapó emberek ugyanis a fölös kilók leadása közben jelentős izomtömeget is veszítenek, miközben gyakran étvágytalanná válnak

– mondta a Reutersnek Ethan Lazarus, egy elhízottakat gyógyító, colorádói szakorvos.

Egyesekben, akik az ilyen gyógyszereket adagolják maguknak, averzió alakul ki a fehérje és a zsír iránt, határozottan szükség van tehát rá, hogy ezek az emberek pótlólag megfelelő mennyiségű fehérjéhez jussanak – tette hozzá Lazarus, aki az Eli Lillyvel és a Novo Nordiskkal is kapcsolatban áll.

A Nestlé Vital Pursuit márkája alá sorolt élelmiszerek adagjai amúgy 227 és 284 gramm között lesznek majd.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.