BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Tether

Ha a tether borul, hatalmas gondok lehetnek a kriptopiacon – podcast

Bőven van potenciál a tetherben, de lenne még mit tenni, hogy széles körben elkezdjék használni az emberek. A stabilcoinok világát veséztük ki a Kriptofókusz legfrissebb epizódjában.

Nagy probléma, hogy még a legnagyobb stabilcoin, a tether dollárfedezetéről sincs biztos információnk, de amíg nem üt be a krach, marad a kollektív bizalom – mondta Györfi András, a Kripto Akadémia szerkesztője a Világgazdaság Kriptofókusz című podcastsorozatának legújabb adásában.

Tether, stabilcoin,
Nem olyan stabilak a stabilcoinok, de amíg van bizalom, nincs gond / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

 

Bőven van potenciál a stabilcoinokban

A szakértő kiemelte: egy ideális világban nemcsak a kriptotőzsdék, de a különböző stabilcoinprojektek is közzétennék, pontosan milyen fedezettel rendelkeznek a tokenjeik, de a miénk nem egy tökéletes világ, ezért abban sem lehetünk biztosak, hogy a stabilcoinpiac 70 százalékát lefedő tether mögött valóban áll-e megfelelő dollárfedezet, a különböző algoritmikus vagy éppen nemesfém-hátterű devizákról pedig már inkább ne is beszéljünk.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne létjogosultságuk ezeknek a projekteknek: a nehéz gazdasági helyzettel sújtott országok, mint Argentína lakossága például nagy örömmel fordul a stabilcoinok felé, hogy védekezni tudjon a saját devizája elértéktelenedése ellen – már amikor nem visszaélni kíván az állami kezdeményezésű kriptohasználat nyújtotta előnyökkel, ahogy ezt El Salvadorban láthattuk.

A Binance regionális vezetője a VG-nek: a kriptopiac már most zöldebb, mint a hagyományos pénzügyi rendszer – Interjú

Nem csak a Binance-nek, de a teljes kriptopiacnak fájt Changpeng Zhao meghurcolása, a sebek viszont már gyógyulnak, és a fájdalom után egy biztonságosabb és átláthatóbb szektor emelkedik majd ki a porfelhőből. A legnagyobb kriptotőzsde regionális stratégiájáról, a magyar piac helyzetéről, a fenntarthatóságról és a váratlanul gyorsan közeledő ether-ETF-ekről Kyrylo Khomiakovval, a Binance kelet-közép-európai, illetve közép-ázsiai térségért felelős vezetőjével beszélgettünk.

Minderről bővebben, továbbá a stabilcoinok mindennapi felhasználásáról, a kripto- és a fiatdevizák közti kapukról, és a szektor szabályozási kérdéseiről is beszélgettünk Györfi Andrással, a Kripto Akadémia szerkesztőjével. A Kriptofókusz korábbi adásait, illetve a VG többi podcastjét az alábbi linken érhetik el.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.