BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Concorde: ígéretes évkezdés a Duna House-nál

Az új hitelkihelyezések élénkülése és a hitelközvetítői szegmens javuló eredményei mellett a Concorde kulcsfontosságú momentumnak tartja a Duna House-nál a franchise, illetve a saját irodákra eső jutalékok arányának növekedését is. Emellett lassult a Duna House bevételcsökkenése az olasz üzletágban.

Bár egyelőre felülvizsgálat alatt tartotta a Duna House-ra adott ajánlását és célárát is, ígéretesnek tartja az ingatlancég első negyedéves teljesítményét a Concorde.

_VEZ4773
Jól startolt el a Duna House az év elején / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Karikás Krisztián részvényelemző főként a tisztított EBITDA 175 százalékos és a tisztított nettó nyereség 71 százalékos éves szintű növekedését emelte ki, amit elsősorban a hitelállomány erőteljes növekedése támogatott a magyar és a lengyel piacon.

Az új hitelkihelyezések élénkülése és a hitelközvetítői szegmens javuló eredményei mellett az elemző szintén kulcsfontosságú momentumnak tartja a franchise, illetve a saját irodákra eső jutalékok arányának növekedését, valamint a bevételcsökkenés lassulását az olasz üzletágban.

A negatívumok közé pedig a Forest Hill-lakások értékesítésének lassulását, valamint azt sorolta, hogy a hitelközvetítés EBITDA-aránya még mindig a történelmi átlag alatt van.

Mindent összevetve, az első negyedéves eredmények ugyan pozitívan lepték meg a menedzsmentet, ám a lengyelországi új hitelfelvételek várhatóan csökkenni fognak a fiatalok első lakás vásárlását támogató, First Home állami program kifutása miatt 2023 végén, és további támogatások csak a következő években várhatók. Ezért az év második felében a lengyel hitelközvetítésből származó bevételek valószínűleg csökkenni fognak.

A magyar hitelkihelyezés ellenben továbbra is pöröghet az alacsonyabb inflációs szinteknek és a csökkenő hitelkamatlábaknak köszönhetően. A menedzsment ugyan arra számít, hogy ez a tendencia mindenképpen tovább folytatódik, ám az inflációs szint esetleges növekedése az elemző szerint némi lassulást okozhat.

A Concorde hamarosan frissíti eredményprognózisát és a cég részvényeire adott célárát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.