BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maratoni hosszú szárnyalásba kezdett a Wizz Air

Kilencedik napja drágulnak egyhuzamban a magyar hátterű diszkont-légitársaság részvényei. Legutóbb három és fél éve tudott hasonló bravúrt felmutatni a Wizz Air.

Sorozatban kilencedik napja drágul a Wizz Air részvénye a londoni tőzsdén. A magyar hátterű diszkont-légitársaság papírjaival kedd délután 1,1 százalékos pluszban, 2508 pennyn kereskedtek, az elmúlt közel két hétben pedig ezzel már 17 százalékot szárnyalt a kurzus.

Skiathos,,Greece,-,June,29,,2023:,Wizzair,Malta,Airbus,A321neo
Ritkán látott jó formában a Wizz Air részvényei / Fotó: Shutterstock

Ha ma is emelkedéssel zár a részvény, azzal 2020 novembere, vagyis több mint három és fél éve a legjobb sorozatát tudhatja maga mögött a fapados társaság.

Az elmúlt tíz évben mindössze négy hasonlóan hosszú ralira volt képes a Wizz Air árfolyama. A leghosszabb ezek közül 2015. szeptember elején indult, amikor 11 egymást követő napon emelkedett új magaslatra a kurzus, legutóbb pedig három éve, 2021 júniusában menetelt nyolc napig töretlenül. Az újdonsült nyár eleji ralival már tekintélyes, 13 százalékos árfolyam-emelkedést mutat idén.

Az elemzők alapvetően optimisták a Wizz Air további tőzsdei kilátásait illetően. Az LSEG Lipper adatbázisában szereplő célárak átlaga 2702 penny, ennek alapján további 9 százalékos árfolyam-emelkedésre van kilátás. A társaság papírjait 22 brókerház követi, közülük tízen vételt, ugyanennyien pedig tartást javasolnak. Két bankház különvéleménye, hogy a jelenlegi szinteken már érdemes lehet lezárni a meglévő pozíciót.

A Wizz Air kedden jelentette be, hogy Magyarországon is elérhetővé teszi előfizetés alapú MultiPass szolgáltatását, amellyel rögzített áron vásárolhatnak repülőjegyet az utazni vágyók.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.