BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Waberer's csoport csapott le a posta biztosítóira

Kétharmados részesedést szerez a Gránit Biztosító a postabiztosítókban, amivel hosszabb távon az a célja, hogy meghatározó részesedése legyen a teljes magyarországi biztosítási piacon. A Waberer’s csoport százszázalékos tulajdonában álló Gránit Biztosító már alá is írta a szerződést a vásárlásról.

Többségi tulajdont szerez leányvállalatán, a Gránit Biztosítón keresztül a postabiztosítókban a Waberer’s csoport – közölte a magyar tőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat. A tranzakció keretében a Gránit Biztosító közel 67 százalékos részesedést szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban.

SZB20140326_2051
Nagyot lép a Waberer’s csoporthoz tartozó Gránit Biztosító / Fotó: Székelyhidi Balázs

Kétharmados hányadot szerez a két biztosítóban a Waberer’s

A tranzakció lezárása – a hatósági engedélyek megszerzése után – 2024 őszén várható.

A magyarországi biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik a Waberer’s csoporthoz tartozó Gránit Biztosító azzal, hogy többségi tulajdont szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat 100 százalékos tulajdonában lévő Gránit Biztosító ugyanis július 8-án adásvételi szerződést írt alá a Magyar Posta Biztosító és a Magyar Posta Életbiztosító kétharmados – 66,925 százalékos – részesedésének megvásárlásáról. 

Az ügylet lezárása az adásvételi szerződésben meghatározott feltételek teljesülése, a hatósági engedélyek és eljárások után, 2024 őszén várható.

Az akvizíció szorosan kapcsolódik a Waberer’s csoport 2027-ig szóló stratégiájához, melynek egyik fontos célja, hogy a cégcsoport tovább terjeszkedjen a magyarországi biztosítási piacon. A Gránit Biztosító 2008-ban Wabard Biztosító néven kezdte működését.

A biztosító a Gránit Bankkal kötött stratégiai együttműködési megállapodásának köszönhetően a digitális pénzintézet szakmai hátterére is építhet a piaci pozíciójának erősítése érdekében.

Sokkal szélesebb lesz a Gránit Biztosító palettája

A mostani akvizícióval a társaság célja, hogy a jelenleg sikeres, de fókuszált biztosítási tevékenységét tovább diverzifikálja, és komolyabb szereplővé léphessen elő a teljes magyarországi biztosítási piacon

– mondta a postabiztosítók felvásárlásáról egyebek között Barna Zsolt, a Waberer’s International elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Posta Biztosító és Magyar Posta Életbiztosító a magyar biztosítási piac meghatározó szereplői, komplex élet- és nem életbiztosítási termékportfólióval. A mostani tranzakcióval a Waberer’s a magyar életbiztosítási piac egyik legnagyobb szereplőjében szerez részesedést, és megjelenik az életbiztosítási szegmensben. Továbbá a nem életbiztosítási piacon mostaninál szélesebb ügyfélkört érhet el.

A postabiztosítók hálózatán keresztül ráadásul sokkal több – fizikai – helyen, fiókban tud megjelenni a társaság, így 

olyan településeken, térségekben is elérhetők lesznek a Gránit Biztosító szolgáltatásai, ahol eddig kevésbé volt jelen a vállalat.

„A Gránit Biztosító integrációja a postabiztosítókkal lehetőséget teremt számunkra, hogy tovább fejlesszük szolgáltatásainkat. Ezzel az akvizícióval célunk nemcsak a piaci részesedés növelése, hanem az ügyfélélmény további javítása is. A Posta Biztosítók széles körű fiókhálózatának és tapasztalatának köszönhetően még hatékonyabban tudunk megfelelni az egyedi ügyféligényeknek” – emelte ki többek között Erdélyi Barna, a Gránit Biztosító igazgatóságának elnöke.

A cél a meghatározó piaci részesedés

A Waberer’s csoport célja, hogy a tranzakció lezárását követően a Magyar Postával mint társtulajdonossal és stratégiai partnerrel szoros együttműködést alakítson ki azzal a céllal, hogy a meglévő termék- és értékesítési csatornákban lévő szinergiákat kihasználva meghatározó piaci részesedést szerezzen a teljes magyarországi biztosítási piacon. Ez pedig hozzájárulhat a társaság értékeltségének növekedéséhez, valamint a jövedelmezőség bővüléséhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.