BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Striking,Golden,Bitcoin,Stands,Out,Against,A,Chaotic,Black,Technological

Bitcoin-konferencián szólal fel Donald Trump

A republikánus elnökjelölt régóta igyekszik megnyerni a kriptopiaci közösség szavazatait. A Bitcoin 2024 konferencián Trumpon kívül olyan sztárbefektetők is felszólalnak, mint Cathie Wood vagy éppen Michael Saylor.

Donald Trump is a felszólalók sorát erősíti majd a július 27-én, a Tennessee állambeli Nashville-ben megrendezett Bitcoin 2024 című kriptopiaci konferencián – erősítették meg a szervezők a hírt a Bloomberg megkeresésére, de arról, hogy a republikánus elnökjelölt pontosan miről fog beszélni, nem árultak el pontos részleteket.

Striking,Golden,Bitcoin,Stands,Out,Against,A,Chaotic,Black,Technological
Donald Trump hamarosan egy bitcoin-konferenciára látogat el / Fotó: AFP & Shutterstock

Egy ideje már közeledik a bitcoinhoz Trump

Trump beszédének alapvető irányvonalát azonban nem nehéz kitalálni az elmúlt hetekben tőle látott kampánytevékenység alapján: a volt elnök minden bizonnyal ismét igyekszik majd magát a kriptopiac számára egyetlen előnyös jelöltként beállítani, hogy elnyerje a szektorban érdekeltek voksát – ahogy tette ezt nemrég egy bitcoinbányászokkal folytatott találkozója során is.

Azon az eseményen hangsúlyozta, hogy véleménye szerint a bitcoin bányászata az utolsó mentsvár, ami „köztünk és a CBDC-k (digitális jegybankpénzek) valóra válása közt húzódik”, kiemelve, hogy azt szeretné, 

ha mostantól minden bitcoint Amerikában bányásznának ki.

Trump nem véletlen kezdett erőteljes kriptopárti kampányba az elmúlt hónapokban: a legfrissebb mérések szerint közel 93 millió amerikai állampolgár rendelkezik vagy rendelkezett valamilyen kriptodevizával élete során, így népes szavazóbázist tud rajta keresztül elérni, ahogy a kriptolobbi anyagi támogatását is szívesen fogadja – a szektor képviselői tavaly 25 millió dollárt költöttek hasonló célokra, ez a szám pedig az idei választási évben minden bizonnyal csak gyarapodni fog. 

Az „internet új generációját” támogatók kampány- és lobbihozzájárulásait tömörítő superpac (politikai tevékenységet finanszírozó regisztrált bizottság), a FairShake például 

már 177 millió dollárnyi adományt kapott az elmúlt hónapokban, 

melyből eddig 70 milliót utaltak át a céljaikat képviselő egyének vagy szervezetek számára.

Trump egyébként az első amerikai elnökjelölt, akinek a kampánya kriptodevizákban is fogad közvetlen adományokat, június közepén például kétmillió dollárt tettek zsebre a Gemini kriptotőzsdét megalapító Winklevoss-testvérektől.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.