BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
_VEZ445620231016 Budapest 
Budapesti Értéktőzsde  
BÉT 

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG

Újabb történelmi csúcson zárt a BUX, a Mol ralija segítette fel a trónra

Ismét rekordot döntött a pesti tőzsdeindex, a blue chipek kivételes lendülettel kezdték a hetet a parketten. A BUX az elmúlt másfél évben szinte megállíthatatlannak bizonyult.

Jól indult a hét a Budapesti Értéktőzsdén, a parkett blue chipjeinek többsége meggyőző pluszban zárta az első kereskedési napot, egyedül a Magyar Telekom befektetőinek lehet okuk a búslakodásra. A BUX index 0,66 százalékkal, 72 730 pontig menetelt a nap során, ezzel újabb történelmi árfolyamcsúcsot állított be. A parkett forgalma átlagosnak tekinthető 6,2 milliárd forint volt.

Zöldben zárt a pesti tőzsde

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
GYORSHIR
Ismét csúcson a BUX, nagyot ment a Mol árfolyama is / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A vezető részvények közül a Molnak volt a legjobb napja, az olajipari cég papírjai 1,83 százalékkal, 2888 forintig erősödtek a nap végére, 372 millió forintos forgalom mellett. 

A Richter is jó formában vette a rajtot, a gyógyszeripari cég jegyzése 499 millió forgalom mellett 0,57 százalékkal, 9745 forintig futott a gongszót megelőzően, ahogy az OTP befektetőinek sem lehet okuk a panaszra: a bankpapírok ugyanis 0,27 százalékkal, 18 290 forintig kúsztak 17 órára, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Egyedül a Magyar Telekom ralija akadt meg a nap során: a távközlési cég részvényei 0,18 százalékkal, 1090 forintig süllyedtek a hét első kereskedési időszakában, 304 millió forintos forgalom mellett.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint eközben kifejezetten erős napot tudhat maga mögött: a hazai deviza 0,27 százalékkal, 390,84-ig erősödött az euróval, és 0,33 százalékkal, 358,1-ig a dollárral szemben. 

A lendület mögött elsősorban az euró dollárral szembeni, a szeptemberi Fed-kamatvágási várakozások erősödése miatti térnyerése áll, miközben a magyar pénznek még az sem tudott megálljt parancsolni, hogy Virág Barnabás, az MNB alelnöke ma egy eseményen a júliusi kamatvágás létjogosultságáról beszélt.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.