BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Indexrekordok születtek a július 4. előtti rövidített kereskedésben

Segítette a részvényindexeket, hogy egy tündérmese forgatókönyve a munkaerőpiac fokozatos hűlése.

Szerdán a széles piacot leképező az S&P 500 és a technológiai fókuszú Nasdaq Composite index is rekordszintekre futott a július 4. előtti rövidített kereskedésben. Az amerikai piacok csütörtökön zárva tartanak.

Wall Street sign, New York City, USA.
Indexrekordokat hozott a rövidített kereskedés / Fotó: Getty Images

A technológiai fókuszú Nasdaq Composite 0,9 százalékot emelkedett, s ezzel a 23. idei rekordját zárta. Míg az irányadó S&P 500 a 33. rekordot könyvelte 0,5 százalékos emelkedéssel. A két index idei teljesítménye 21, illetve 16 százalék. 

A felívelés azután következett, hogy a friss munkaerő-piaci adatok megerősítették a befektetők azon meggyőződését, hogy az amerikai jegybank szerepét játszó

 Federal Reserve szeptemberi ülésén megkezdheti a kamatlábak csökkentését. 

A magánszektorban foglalkoztatottak száma júniusban 150 ezerrel nőtt a májusi 157 ezerrel szemben a szerdán közzétett országos foglalkoztatási jelentés szerint, ami már a harmadik egymást követő hónap, amikor a munkahelyteremtés lassult. Eközben a június 29-én véget ért héten az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodó amerikaiak száma 238 ezerre emelkedett az előző heti 234 ezerről.

Ez egy tündérmese forgatókönyve, épp annyira hűl a munkaerőpiac, hogy elkerüljük a recessziót, de mégis segít enyhíteni az inflációt

– mondta Gina Bolvin, a Bolvin Wealth Management munkaerőpiaci elnöke. 
Az infláció lecsillapodása és a kamatcsökkentések közeli lehetősége segítették a tőzsdei emelkedést. A befektetők arra számítanak, hogy a fogyasztók továbbra is költeni fognak, márpedig a fogyasztás az amerikai gazdaság állapotának egyik fő barométere. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.