BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar telekomos céget vesz a 4iG

A 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. pénteken adásvételi szerződést kötött a regionális távközlési szolgáltató PR-Telecom Zrt. megvásárlásáról.

A 4iG csoport megvásárolja a magyarországi regionális vezetékes távközlési szolgáltató, a PR-Telecom Távközlési Zrt. (PR-Telecom) százszázalékos tulajdonrészét. A regionális 3P, azaz televízió-, internet- és vezetékes telefonszolgáltató távközlési vállalat akvizíciójával a 4iG csoport tovább növelheti előfizetőinek számát, illetve magyarországi vezetékes hálózati lefedettségét – jelentette be péntek reggel a tőzsdei társaság.

Budapest, 2023. június 3.Céglogó a 4iG Nyrt. informatikai-technológiai vállalat székházán a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utcában. A vállalat elnevezésében a 4i az International (nemzetközi), Innovative (újító), IT (információs technológia) és Investment (befektetés) angol szavakra utal, míg a G a group, vagyis (cég)csoport utalással rendelkezik.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Folytatja a terjeszkedést a 4iG csoport / Fotó: Róka László/MTI

A PR-Telecom Zrt. 25 éves múltra tekint vissza. Alapítása óta kizárólagos magyar tulajdonban van, jelenleg pedig 160 munkavállalót foglalkoztat. A szolgáltató tíz vármegyében, több mint kétszáz településen kínál kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást, ügyfeleinek száma az elmúlt években dinamikusan növekedett. 

A társaság jelenleg 250 ezer háztartást és 55 ezer előfizetőt szolgál ki magas minőségben saját tulajdonú optikai, illetve optikai-koax vegyes vezetékes infrastruktúrájával. 

A PR-Telecom hálózata mintegy 3400 kilométeres, amelyből a gerinchálózat 1000, az optikai FTTH hálózat pedig 670 kilométert tesz ki.

A PR-Telecom megvásárlása jó lehetőséget biztosít cégcsoportunk számára a magyarországi optikai gerinc és lefedőhálózatunk bővítésére. A tranzakció révén tovább erősíthetjük vezető szerepünket a vezetékes szolgáltatási szegmensben, egyes területeken pedig az akvizíció kiválthatja az idő- és forrásigényes hálózatbővítési beruházásokat

 – mondta el Fekete Péter, a 4iG csoport vezérigazgatója. „A szinergiák és a keresztértékesítési lehetőségek kiaknázásával, valamint a meglévő hálózat fejlesztésével a jövőben magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatásokat nyújthatunk a PR-Telecom ügyfeleinek. Ebben a munkában a jövőbeli működés során is számítunk a társaság menedzsmentjére, valamint a PR-Telecom munkatársaira” – fűzte hozzá Fekete Péter.

A PR-Telecom korábbi tulajdonosai az adás-vételi ügylet lezárását követően is részt vesznek a társaság irányításában. A vezérigazgatói pozíciót a cég jelenlegi igazgatóságának tagja, Szunyoghné Fojt Marina tölti be a tranzakció után, az operatív igazgató pedig Fojt Zoltán marad.

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, várhatóan 2024 negyedik negyedévében zárulhat. A tulajdonosváltás a PR-Telecom ügyfeleit nem érinti, a szolgáltatásokat a továbbiakban is változatlan formában és a már megszokott minőségben vehetik igénybe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.