BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhanórepülésben a bitcoin, magával rántva a teljes kriptopiacot

A Mt. Gox-csőd károsultjai tíz év után kaphatják vissza bitcoinjaikat, ami eladói nyomáshoz vezethet. Az ettől való félelem miatt sokan igyekeznek már előre megszabadulni bitcoinjaiktól.

Négy hónapos mélypontra süllyedt a bitcoin árfolyama, miután a héten előbb a német állam kezdte el az ország hatóságai által lefoglalt bitcoinok értékesítését, majd a 2014-ben becsődölt kriptotőzsdéhez, az Mt. Goxhoz köthető egyik tárca utalt tovább 47 228 bitcoint, amiből sokan arra következtettek, hogy hamarosan megkezdődik a károsultak kifizetése.

bitcoin
Mi állíthatja meg a bitcoin zuhanását? / Fotó: Northfoto

A legnagyobb kriptoeszköz péntek reggel fél 8 körül 54 ezer dollár körüli árfolyamon mozgott a Coingecko adatai szerint, ami 8 százalékos zuhanás 24 óra alatt, míg az ETF-hírek ellenére a második legnagyobb kriptovaluta, az ether is több mint 10 százalékot vesztett értékéből, ahogy a Binance saját coinja is.

A múlt hónapban bejelentett Mt. Gox-kártalanítás során többek között mintegy 140 ezer bitcoint és bitcoin cash tokent fizetnek ki a károsultaknak, és hiába jelezte több elemző is, hogy ez nem biztos, hogy jelentős eladói nyomáshoz vezet, a piacon sokan igyekeznek szabadulni eszközeiktől – írja a Coindesk. A Japánban egy évtizede becsődölt kriptotőzsde károsultjai, ellentétben az FTX-károsultakkal, nem hagyományos pénzben, de kriptókban is megkaphatják 10 éve elveszett értékeik jelentős részét, így az egykor elbukott befektetésük sokszorosához juthatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.