BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
240619_bet_002_VZ

A Magyar Telekom sem tudta megmenteni a pesti tőzsdét

Az elmúlt hónapokban bomba formát mutatott a magyar tőzsde, ám ma lefelé korrigált a börze.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 290,06 pontos, 0,4 százalékos csökkenéssel, 72 949,64 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt, a vezető részvények egy kivétellel gyengültek az előző napi záráshoz képest.

_VEZ4356-1
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Mol kurzusa 0,44 százalékkal, 2738 forintra csökkent, 794,9 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 0,79 százalékkal, 18 260 forintra gyengült, forgalmuk több mint 6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama ellenben 0,76 százalékkal, 1056 forintra emelkedett, a papírokkal 231,8 millió forint értékben kereskedtek.

A Richter kurzusa 0,19 százalékkal, 10 630 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el. Érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt hónapokban bomba formát mutatott a magyar tőzsde, tavaly decemberben a BUX első alkalommal zárt 60 ezer pont felett, aztán december végén átlépte a 61 ezres szintet, azóta pedig sorra dönti a rekordokat.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Előbb idén április közepén áttörte a 67 ezres határt, majd 68 ezer felett zárt. A 69 ezres határt májusban lépte át, utána júniusban megugrotta a 70 ezres küszöböt is, az elmúlt hónapokban pedig folyamatosak a csúcsdöntések, viszont ma lefelé korrigált a börze.

Állampapír: szintet lépett a magyar lakosság kedvence

Minden korábbinál nagyobb vagyonnal fordulhattak rá a háztartások az idei nyárra, miután májusban szintet lépett a hazai értékpapírokban, azaz állampapírban, kötvényekben, részvényekben és befektetési jegyekben tartott eszközeik összértéke. A lakosság továbbra is csak óvatosan tőzsdézik, magyar részvényeket mindössze 16 milliárd forint értékben vásároltak a hónap során.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.