BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európa zöldben, a BÉT pirosban nyitott, a forint erős oldalát mutatja

A nemzetközi hangulat jónak tűnik a főbb európai indexek nyitása alapján, szinte csak a pesti parkett bukott mínuszba a gongszót követően. A forint tartja magát, a BÉT viszont megcsúszott.

Gyengén indult a nap a pesti tőzsdén, a BÉT blue chipjeinek többsége mínuszban kezdte a napot. A BUX index 0,19 százalékkal, 72 697 pontig csúszott a nyitást követő percekben.

240619_bet_001_VZ
Optimista nemzetközi hangulatban alulteljesít a BÉT / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az OTP részvénye volt az egyetlen, ami zöldben indította a napot, a bankpapírok minimális, 0,05 százalékos pluszban, 18 315 forinton állnak a nyitást követően. A vesztesek sorát a Richter vezeti, a gyógyszeripari cég 0,75 százalékkal, 10 570 forintig csúszott, és hasonlóan gyengén rajtolt a Magyar Telekom is, melynek kurzusa 0,39 százalékkal, 1014 forintig gyengült a kereskedés első perceiben. A Mol jegyzése 0,07 százalékos mínuszban, 2718 forinton áll.

A nemzetközi indexet nézve elmondható, hogy a BÉT relatíve alulteljesít a nyitást követően: ugyanis a német DAX, a francia CAC 40, és a brit FTSE is pluszban kezdett, az átfogó európai index, az Euro Stoxx 0,19 százalékot erősödött a kezdő gongszó óta.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint jól kezdte a napot, az euróval szemben 0,11 százalékkal, 392,89-ig, míg a dollárral szemben 0,14 százalékkal, 353,19-ig erősödött a kora reggeli órákban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.