BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bukósisak nélkül száguld az indiai részvényrali: négyszázszorosan túljegyeztek egy motorkerékpár-kereskedőt

Megrohanták a kiskereskedelmi részvényeket a gyors meggazdagodásban reménykedő indiai befektetők.

A mindössze két üzlettel és nyolc alkalmazottal rendelkező indiai motorkerékpár-kereskedő Resourceful Automobile 120 millió rúpiát (1,4 millió dollárt) akart összegyűjteni a tőzsdei bevezetéssel (IPO), hogy kifizesse adósságait, s nyisson egy harmadik bemutatótermet. De megrohanták a befektetők. 

Minden, ami Yamaha – ám ennél többről szól az IPO / Fotó: Resourceful Automobile

A rendkívüli érdeklődésnek nincs fundamentális indoka. Bár a Sawhney Automobile márkanév alatt működő vállalat a Yamaha Motor hivatalos márkakereskedője, ám az IPO-láz őket is meglephette, mert egyelőre nem nyilatkoznak.

Bukósisak nélkül száguld az indiai kispapírrali 

Indiában felpörgött a kiskereskedelem, és 

a szektor idén tőzsdére lépett részvényei eddig átlagosan 50 százalékot raliztak a bevezető árhoz képest. 

A szabályozók sikertelenül fékezik a piacot, hiábavalóan hangoztatva a kockázatokat. 

Alapvetően kis kapitalizációjú vállalatokról van szó, hiszen az idei közel 200 IPO kétharmada még a 10 millió dollárt sem érte el. Szoros kivételt képezett a robogógyártó Ola Electric Mobility és a Hyundai Motor indiai leánycége, melyek nagyobb tőzsdefalatnak számítanak az indiai piacon. 

A befektetőknek a gyors pénzkereset miatt vonzó a sok kis IPO, a kockázatokkal senki sem törődik

 – mondta Vineet Arora, a szingapúri székhelyű NAV Capital Emerging Star Fund alapkezelője. Hozzátéve: 

nem terveznek hosszú távra, a minél gyorsabb profitrealizálás az elsődleges céljuk.

Mondhatni, az indiai kispapírrali mezőnye bukósisak nélkül száguld a tőzsdeparketten.

Teljes választék a kétkerekűekből 

Sawhney Automobiles bemutatótermi név alatt működik a négyszázszorosan túljegyzett indiai vállalat, mely a Yamaha motorok és kerékpárok forgalmazására specializálódott. Széles ügyféligényt szolgálnak ki a kétkerekűek átfogó választékával, 

beleértve az ingázók strapabíró biciklijeit, a karcsú sportkerékpárokat, a népszerű robogókat és persze a komolyabb országúti és verseny-motorkerékpárokat is.

Hivatalos Yamaha márkakereskedésként az indiai vállalat biztosítja ügyfeleinek a legújabb modellekhez és eredeti alkatrészekhez való hozzáférést. Az értékesítés mellett márkaszerviz is működik, továbbá tesztutakat szerveznek és finanszírozási lehetőségeket is kínálnak. A vállalat jelenleg két bemutatótermet üzemeltet integrált műhellyel. 

Ami a jövőt illeti, a vállalat elkötelezett a kétkerekű-kereskedelem dinamikus növekedése és innovációja mellett. A piaci trendekhez való igazodással, az erős ügyfélkapcsolatok fenntartásával és a feltörekvő technológiák felkarolásával a Sawhney Automobiles célja, hogy megszilárdítsa pozícióját a kétkerekű mobilitás meghatározó indiai szereplőjeként.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.