BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Decemberben búcsúzik a BÉT osztalékbárója

Nagy veszteség éri a hazai osztalékkultúrát a Kulcs-Soft kivezetésével.

December 9-én forog utoljára a pesti parketten a Kulcs-Soft, míg a részvények tőzsdei kivezetésének napja december 13. A társaság közgyűlése szeptember 16-án szavazott a kivezetésről, s BÉT egy nappal később kapta meg a dokumentumokat.

kulcs soft
Nagy veszteség az osztalékpapír kivezetése / Fotó: Móricz Sabján Simon/Világgazdaság

A társaság a tőzsdei kivezetést azzal magyarázta, hogy a növekedési célokat saját erőből is finanszírozni tudják. 

A kisrészvényesek élhetnek eladási jogukkal, melyet a kivezetési hirdetményben meghatározott 

2 051 forintos részvényenkénti áron érvényesíthetnek. 

Ami némi prémiumot jelent a csütörtöki 1 940 forintos záróárhoz képest. 

Februárban azzal került a hírekbe a cég, hogy a Magyar Nemzeti Bank 100 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Kulcs-Soft Nyrt. alapítójára, az igazgatóság elnökére a piaci manipuláció tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt. 

Nagy veszteség a Kulcs-Soft kivezetése az osztalékpapírok kedvelői számára, hiszen a BÉT egyik osztalékbárójának számított a társaság. Idén részvényenként 184 forintot, tavaly 150 forintot fizettek. Bár 2016 óta az árfolyam triplázódott, mégis elmaradt a négyszereződő profit növekedésétől. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.