BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gőzerővel fejleszti németországi csúcstechnológiás üzemét a Richter

Befejezte csúcstechnológiás biotechnológiai üzeme fejlesztését a Richter Gedeon magyar gyógyszergyártó Németországban. A legújabb, legmodernebb technológiával szerelték fel a fehérje- és plazmid-DNS-alapú hatóanyagok klinikai és nagyüzemi gyártásához, piaci ellátásához.

A Richter Gedeon százszázalékos tulajdonában lévő, mikrobiális fermentációs alapú biologikumokkal foglalkozó leányvállalat, a Richter BioLogics GmbH & Co KG befejezte kapacitásbővítő beruházását, és átadta az új, csúcstechnológiát képviselő biotechnológiai üzemét az északnémetországi Bovenauban – jelentette be hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján a gyógyszergyártó vállalat.

richter_LUS_8792 Richter
Németországban fejlesztett a Richter / Fotó: Kallus György

A cGMP (Current Good Manufacturing Practice) létesítményt a közlemény szerint a legújabb, legmodernebb technológiával szerelték fel a fehérje- és plazmid-DNS-alapú hatóanyagok klinikai és nagyüzemi gyártásához, piaci ellátásához.

A többcélú üzem összterülete mintegy 10 ezer négyzetméterre nőtt a mostani bővítéssel: az új 300 és 1500 literes gyártósorok további rugalmasságot biztosítanak a különböző termékek egyidejű előállításához, lehetővé téve akár évi 120 sarzs (termékadag) gyártását.

A létesítményben nagy méretű laboratóriumok is találhatók az analitikai vizsgálatokhoz, illetve raktárak és műszaki területek. Év végére a magasan képzett helyi alkalmazottak száma megduplázódik a cég tervei szerint, meghaladva a 400 főt.

Ez a beruházás további bizonyítéka annak, hogy a Richter elkötelezett a Richter BioLogics jövője, az innováció, a biotechnológia és a biológiai termékek németországi gyártása iránt. Az új üzem, a magyarországi biotechnológiai létesítményekkel együtt, teljesen integrált biotechnológiai kutatás-fejlesztési és termelési képességeket biztosít a Richternek, ezzel is hozzásegítve a betegeket ezen gyógyszerekhez világszerte

– mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Biotechnológiai üzletágának vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.