BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárd dolláros cégérték mellett vont be tőkét az Olsen ikrek luxusmárkája, nem is akárkiktől

A The Row elismert márkává vált a luxus világában, most pedig igazi divat- és szépségipari nagyágyúktól kapott jelentős befektetést. A márkát az Olsen ikrek még 2006-ban alapították.

Nagyjából 1 milliárd dolláros cégértéken vont be tőkét az Olsen ikrek által alapított divatmárka, a The Row. A befektetők között van többek között a Chanel mögött álló Wertheimer család és a L’Oréal-örökös Francoise Bettencourt-Meyers. Mind a két esetben az ügyletet a családi befektetési vállalat intézte, a Wertheimer fivérek esetében ez a Mousse Partners, Bettencourt-Meyers esetében pedig a Tethys Invest.

NEW YORK, NY - JUNE 03:  Mary Kate Olsen and Ashley Olsen at CFDA awards on June 3, 2019 in New York City  (Photo by J. Lee/FilmMagic) Olsen-ikrek
Az Olsen ikrek a divat világában is megtalálták a számításukat / Fotó:  J. Lee / FilmMagic / Getty Images

A Bloomberg információi szerint más befektetők is lehetnek a ügyletben. A The Row-t a gyerekszínészként híressé vált Olsen ikrek még 2006-ban alapították, és a cég a visszafogott luxus terén vált elismert márkává, többször megjelent a párizsi divathéten is. A cég Margaux bőrtáskájáért akár 7 ezer dollárt is elkérnek. 

Az Olsen ikrek befektetői

Az Alain és Gerard Wertheimer féltestvére, Charles Heilbronn által vezetett Mousse tavaly többek között a Rothschild & Co befektetési bank tőzsdei kivezetésében is részt vett, de a Chanel mellett számos startupban rendelkezik befektetésekkel. A testvérpár tagjai egyenként 43 milliárd dolláros vagyonnal rendelkeznek a Bloomberg Billionaire’s Index adatai szerint.

Bettencourt-Meyers a leggazdagabb nő Európában, főként a L’Oréalban fennálló 34,73 százalékos részesedésének köszönhetően, vagyonát mintegy 84 milliárd dollárra becsülik. A Tethys a francia divatmárka Sezane-ba is fektetett, ahogy a Ceva Sante nevű, állatgyógyszereket és vakcinákat készítő cégbe is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.