BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A 402 forintos euró árnyékában is virult a pesti tőzsde

Míg a magyar deviza a másfél éves mélypontján vergődött, egészen remek napot fogtak ki a hazai blue chipek. A Richter és a Mol kitört, míg az OTP és Telekom közel áll ehhez. A BUX szépen felülteljesített.

A pénteki pozitív fordulatot és 73 ezer feletti zárást követően hétfőn is emelkedni tudott a BUX. A pesti tőzsde vezető indexe 0,85 százalékos emelkedéssel, 74 032 ponton zárta a napot. Felülteljesítve a minimális mínuszba csúszó német DAX indexet és a szintén morzsolódó régiós versenytárs lengyel WIG indexet is.

_VEZ4356-1, bét, tőzsde
402 forintos euró árnyéban is felülteljesítő a pesti tőzsde / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Egészen szűk sávba szorult az OTP

 18 500 és 18 770 forint között. A bankpapír 1,83 milliárdos forgalommal, 0,16 százalékkal feljebb araszolva, 18 580 forinton zárt.

Hétfőn is tovább emelkedett a Richter, mely pénteken a 30 napos mozgóátlagról pattant fel. A gyógyszerrészvény 821 milliós forgalommal, 2,2 százalékot emelkedve, 11 150 forinton zárt,

 egy felszúrás és egy visszateszt után áttörve a 11 ezer forintnál húzódó ellenállást.

A Mol is áttört egy technikai szintet 2660 forintnál. Az olajpapír 633 milliós forgalommal, 1,21 százalékot emelkedve, 2676 forintnál zárt.

Délelőtt a réssel nyitó Magyar Telekom tesztelte az 1 060 forintos ellenállási szintet, végül 

negyedmilliós forgalommal ráült a 1046 forintos pénteki záróárra.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

Másfél éve nem láttunk ilyen gyenge forintot

Hétfőn is folytatódott a régiós devizák vesszőfutása.  A forintot is mélybe rántó tényezők közül a legfontosabb a túlfűtött amerikai munkaerőpiac, mely mérsékli a kamatvágási várakozásokat és erősíti a dollárt, illetve a közel-keleti háború geopolitikai hatása. 

Folyamatosan gyengült a magyar deviza, s az euró-forint tőzsdezáráskor 402,26 közelében mozgott. Tavalyelőtt láttunk utoljára 402 forintos eurót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.