BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hőségben több hőt adott el a PannErgy

Az időjárás a tavalyi év azonos időszakához és az elmúlt évek átlagához viszonyítva lényegesen változatosabb volt a fűtési szempontból amúgy legkevésbé érzékeny harmadik negyedévben. Ennek ellenére a PannErgy éves bázison növelte hőértékesítését, bár alulmúlta saját időszaki terveit. Az éves profitcélt azonban megerősítette a menedzsment.

A különleges és változatos időjárási körülmények ellenére a harmadik negyedévben mintegy 5,3 százalékkal, 163 104 GJ-ra (gigajoule) növelte hőértékesítését az előző év azonos időszakához mérten a PannErgy, miközben negyedéves tervértéktől nagyjából 2 százalékkal maradt el – közölte a megújuló energiaforrásokat hasznosító vállalat szerdán.

PannErgy
Jól vette a harmadik negyedéves kanyart a PannErgy / Fotó: PannErgy

Megerősítette profitcélját a PannErgy

Azon belül a miskolci geotermikus rendszer összesen 61 101 GJ hőenergiát értékesített, elmaradva az elmúlt évek vonatkozó időszaki átlagértékétől, ám 6,2 százalékkal meghaladva a bázist.

Győrött is hasonló volt a helyzet, a vállalat 100 583 GJ hőenergiát értékesített, amivel túlszárnyalta az elmúlt évek vonatkozó időszaki átlagértékét és 4,9 százalékkal felülmúlta a 2023-as év hasonló időszakában elért hőértékesítést.

Az időjárás a 2023-as év hasonló időszakához és az elmúlt évek átlagához viszonyítva lényegesen változatosabb volt a fűtési szempontból amúgy legkevésbé érzékeny negyedévben, a nyári hónapok lényegesen melegebbek, míg a szeptember átmenetileg hűvösebb és nagyon csapadékos volt, így összességében az előző évihez hasonló hőértékesítési potenciált kínált.

A PannErgy a termelési jelentésben bemutatott információk figyelembevételével megerősítette a január derekán publikált 2024-es üzleti évre vonatkozó, konszolidált 3,9-4,1 milliárd forintos EBITDA-várakozását.

A PannErgy részvényei szerdán délelőtt 0,6 százalékkal, 1575 forintra drágultak.

Az árfolyam ugyanakkor még rendkívül messze van a PannErgyt követő OTP Bank elemzője által októberben adott, illetve akkor megemelt 12 havi 2072 forintos célártól, közel 32 százalékos a felértékelődési potenciál.

A vállalat értékesítési árbevétele az első fél évben egyébként éves összevetésben a kiugróan enyhe második negyedéves időjárás következtében 32 százalékkal, 4,129 milliárd forintra, nettó nyeresége pedig 40 százalékkal, 698 millió forintra zuhant.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.