BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen indult a hét a BÉT-en, ralizott a Magyar Telekom – a Mol viszont megcsúszott

A nyugati piacok erősödéssel kezdték a hetet, az amerikai parketten hatalmas futamba kezdett a Nasdaq index. A BÉT ugyan nem egyöntetűen, de zöldbe tolták a BUX-ot a nap végére.

Zöldben indult a hét a pesti tőzsdén, a BÉT nagyjai többségükben erősödtek a hétfői kereskedés során. A BUX index 0,22 százalékkal, 74 428 pontig menetelt estére, a parkett forgalma alacsony, 5,9 milliárd forint volt.

BÉT
Zöldben kezdte a hetet a BÉT / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Felfelé mozdultak a BÉT nagyjai a hét első napján

Az OTP árfolyama 3,4 milliárd forintos forgalom mellett 0,08 százalékkal, 18 950 forintig, a Richter kurzusa 768 milliós érdeklődésben 0,91 százalékkal, 11 120 forintig, a Magyar Telekom jegyzése pedig 232 milliós forgalom mellett 1,14 százalékkal, 1064 forintig erősödött a gongszót megelőzően, egyedül a Mol zárta mínuszban a napot, 468 milliós volumen mellett 0,3 százalékkal, 2642 forintig süllyedtek az olajipari cég papírjai.

A főbb nyugati tőzsdék is felfelé mozdultak el összességében a nap során: az amerikai parkett igazán lendületes pluszban nyitott, a Nasdaq 0,96 százalékos pluszt mutat a nyitás után bő másfél órával. Az európai piacok közül a német DAX 0,74 százalékos, a francia CAC 0,24 százalékos, a brit FTSE 0,28 százalékos, az átfogó európai Euro Stoxx pedig 0,67 százalékos pluszban jár a zárást megelőzően.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint felemás formát mutatott a teljes nap során: az euróval szemben 0,14 százalékos pluszban, 400,72 környékén jár a pesti tőzsdezárást követően, a dollárral szemben viszont minimális, 0,07 százalékos mínuszt látunk, 367,28-on adják jelenleg a zöldhasút.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.