BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most az OTP-re és a Magyar Telekomra érdemes figyelni

Megint izgalmas hét előtt állnak a pesti börze blue chipjei. Míg az OTP és a Magyar Telekom fontos akadályokat próbál leküzdeni, a Richtert dupla tető kialakulása fenyegeti, a Mol pedig egyelőre nem tudott érdemben elrugaszkodni.

Az elmúlt napokban felfelé kapaszkodott a BUX-index, a vezető részvények közül most az OTP-re és a Magyar Telekomra érdemes figyelni. A bankpapír fontos ellenállást próbál áttörni 18 770 forintnál, míg a távközlési vállalat grafikonján 1 060 forintnál látható meghatározó akadály.

magyar telekom , árvíz
A Magyar Telekom részvényei újra megérkeztek az 1060 forintos árfolyam közelébe / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

OTP

Az OTP árfolyama meghatározó ellenállási szintet próbál áttörni 18 770 forintnál. Amennyiben sor kerül a szignifikáns áttörésére, a február óta tartó emelkedő trendcsatorna felső trendvonala jelentheti a következő fontos ellenállási szintet, mely jelenleg 19 100 forintnál húzódik. Alul támaszt a 30 napos mozgóátlag képez, 18 533 forintnál.

 

Richter

A 30 napos mozgóátlagról elrugaszkodott a Richter árfolyama, és átlépte a 11 ezer forintos szintet is, azonban van esély egy dupla tető alakzat kirajzolódására, miután a 11 250 forintos szintet nem sikerült áttörnie. Az alakzat lehetőségét támogatják az indikátorok, hiszen mind az RSI, mind az MACD negatív divergenciát mutat az árfolyammal szemben.

 

Mol

A Mol jegyzése átlépte a június óta tartó, meredek csökkenő trendvonalat, de egyelőre érdemi emelkedést nem látunk. A 30 napos mozgóátlag jelent fontos támaszt, jelenleg 2 653 forintnál, míg felül az 50 napos mozgóátlag ellenállást 2 688 forintnál. A Bollinger-szalagok szűkülni kezdtek, de egyelőre még nem várható nagyobb, trendszerű elmozdulás.
 

 

Magyar Telekom

A Magyar Telekom mozgása kezd izgalmassá válni, az 50 napos mozgóátlagot sikerült átlépni, mely így rövid távú támaszt jelent 1042 forint közelében. A július óta tartó csökkenő trendcsatorna felső trendvonala 1060 forintnál húzódik, melynek szignifikáns áttörése nyitna utat a nagyobb emelkedés előtt. A következő napokban érdemes figyelni a szintre.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.