BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Morgan Stanley is lekörözte a várakozásokat

Az utolsó tradicionális Wall Street-i nagybank is közzétette negyedéves eredményeit, ezzel lezárult a jelentési időszak első felvonása. A Morgan Stanley is csatlakozott szektorális társaihoz, negyedéves eredménye messze felülmúlta az előzetes elemzői várakozásokat.

Nagybanki társaihoz hasonlóan a Morgan Stanley-nél is a vártnál sokkal jobban alakult a harmadik negyedév, az amerikai bankgigász bevétele 15,4 milliárd dollárra nőtt az időszak során, messze felülmúlva ezzel a 14,3 milliárd dollárról szóló elemzői konszenzust, illetve az egy évvel korábban elért 13,3 milliárdos bevételt is.

New,York,,Ny,,Usa,-,July,5,,2022:,Morgan,Stanley, morgan stanley,
A Morgan Stanley is felülmúlta a várakozásokat / Fotó: Shutterstock

A Morgan Stanley is brillírozott

A Morgan Stanley felülteljesítését elsősorban a befektetési banki bevételei megugrásának tudja be: ezen a soron közel 20 százalékos forgalomnövekedésről számolt be a nagybank, míg a vagyonkezelési szegmens 7,27 milliárd dolláros bevételt generált a cég számára. A Morgan Stanley által kezelt vagyon ezzel párhuzamosan 64 milliárd dollárral, 7,6 ezermilliárd dollárra nőtt. 

Ted Pick vezérigazgató a vártnál jobb eredmények kapcsán kiemelte: úgy látják, a befektetési banki üzletág egy sokéves felfutási ciklus első szakaszában járhat, amit egy még a mostaninál is élesebb javulás követhet majd a cégnél. 

A befektetési banki tevékenységünk iránti fokozott érdeklődés a díjaink emelkedését hozza majd magával, így hamarosan a profitmarzsunk is nőni fog ebben a szegmensben

– emelte ki a cégvezér, hozzátéve, hogy a vállalati felvásárlási és fúziós (M&A) piac ismételt felélénkülésének meglovaglására a Morgan Stanley komoly személyi változásokat is végrehajtott a befektetési banki üzletágában.

A vártnál jobb gyorsjelentés láttán a Morgan Stanley részvényei 2 százalékot ugrottak a hivatalos tőzsdenyitást megelőző kereskedésben, ezzel 20 százalékosra nyújtották idei felértékelődésüket.

 

A Morgan Stanley kötvénykereskedésből 2 milliárd dollárra, részvénykereskedésből 3,05 milliárd dollárra, tanácsadásból pedig 546 millió dollárra tett szert – minden soron alaposan felülmúlva az előzetes elemzői várakozásokat. 

A nagybank a negyedév során 6,7 milliárd dollárt költött alkalmazottai fizetésére, 4,4 milliárd dollár pedig egyéb kiadásokra ment el, összességében a Morgan Stanley így 3,2 milliárd dolláros profitot tudhat magáénak a harmadik negyedévre vonatkozóan, ami egy részvényre vetítve 1,88 dolláros nyereség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.