BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Tech waste recycling

Nőtt az okostelefonok értékesítése

A Samsung megőrizte piacvezető helyét az okostelefon-eladásokban, miközben az Apple a második. Tarolnak a kínai márkák is.

Az okostelefonok globális kiszállítása 4 százalékkal, 316,1 millióra bővült az idei harmadik negyedévben a tavalyi azonos időszakkal összevetve, és ezzel már az ötödik egymást követő negyedévben nőttek a kiszállítások – áll az International Data Corporation legfrissebb jelentésében.

Tech waste recycling
Fotó: Anadolu via AFP

A nem végleges számítások szerint a Samsung 18,3 százalékos részesedéssel megőrizte piacvezető helyét, ami azonban elmaradt a tavalyi harmadik negyedévi 19,6 százaléktól. A kiszállított Samsung-készülékek száma 59,5 millióról 57,8 millióra csökkent.

Nincs változás a második helyen sem. Az Apple piaci részesedése 17,8 százalékról 17,7 százalékra mérséklődött, miközben a kiszállított készülékeinek a száma 54,1 millióról 56 millióra ugrott.

Maradt a harmadik helyen a Xiaomi, amelynek a piaci részesedése a tavalyi harmadik negyedévi 13,6 százalékról 13,5 százalékra változott, miközben 42,8 millió készüléket szállított ki az idei harmadik negyedévben, többet az egy évvel korábbi 41,5 milliónál. 

A negyedik – ugyancsak kínai – OPPO kiszállítása 27,2 millióról 28,8 millióra emelkedett, piaci részesedése pedig 8,9 százalékról 9,1 százalékra nőtt.

Az ötödik, szintén kínai Vivo piaci részesedése a tavalyi harmadik negyedévi 7,2 százalékról 8,5 százalékra ugrott, kiszállított készülékeinek a száma pedig 22 millióról 27 millióra nőtt.

Újabb és drágább okostelefont vesznek a diákok, mint az átlag magyar – itt a lista

A hazai diákok továbbra is az átlagvásárlónál nagyobb tudású, újabb, drágább készüléket választanak, a legnépszerűbb típusok esetükben idén február óta a 2021-es iPhone 13, a tavaly óta kapható iPhone 15, illetve a 2019-es iPhone 11 felújított példányai voltak.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.