BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP rezonált a JPMorgan számaira

Alulteljesített a BUX a meghatárrozó európai tőzsdeindexekhez mérten. Egyedül az OTP drágult jelentősebben.

Annak ellenére, hogy az amerikai bankok harmadik negyedéves gyorsjelentési szezonja jobban indult a vártnál, a BUX a meglehetősen vérszegény pénteki kereskedés végére 0,1 százalékkal, 74 265 pontra csökkent. Az azonnali részvénypiacon a forgalom éppen csak meghaladta az 5,3 milliárd forintot. Egyedül az OTP rezonált tengerentúli szektortársai vártnál jobb számaira.

The,Logo,Sign,Of, Otp ,Bank,On,Top,Of,A
Az OTP volt az üde folt a pénteki kereskedésben / Fotó: Shutterstock

A befektetők kivártak, amit részint a kínai pénzügyminiszter szombatra beharangozott sajtótájékoztatója, amelyen Peking gazdaságélénkítő csomagjáról közölhet majd újabb részleteket, részint a jövő héten már csőstől érkező amerikai gyorsjelentések magyaráznak.

Pedig a JPMorgan és a Wells Fargo vártnál nagyobb harmadik negyedéves profitról beszámoló jelentései nyomán a főbb európai tőzsdéken délután felfelé indultak az árfolyamok, s végül Frankfurttól Londonig mindenütt emelkedéssel zárták a hét utolsó kereskedési napját.

A pesti börzén viszont csupán az OTP vette át a rezgést, a legnagyobb hazai bank részvénykurzusa 0,8 százalékkal, 18 935 forintra nőtt. Csekély mértékben, 0,2 százalékkal a Magyar Telekom is feljebb lépkedett, s 1052 forinton búcsúzott a parkettől.

A Mol záróértéke 0,8 százalékkal, 2650 forintra, míg a Richteré 1,2 százalékkal, 11 020 forintra csökkent. Az olajvállalat beruházásainak csúszásáról nyilatkozott a Reutersnek a Mol csoport stratégiáért és fenntarthatóságért felelős vezetője.  

Gyengült a hazai pénznem is. Az euró késő délután 401,5 forint körül járt a bankközi devizapiacon.   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.