BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kapaszkodik az OTP, sodródik a forint

Felfelé keresik az irányt az európai tőzsdék. Itthon csak az OTP pattant fel a nyitásra, a többi blue chip nem reagált a tőzsdeharangra.

Még mindig emésztik a tőzsdék a hétvégén bejelentett, továbbra sem részletezett kínai ösztönző programot.  A tengerentúli tőzsdéken hétfőn új rekordot döntött a széles piacot leképező  az S&P 500 és a klasszikus Dow Jones. Ám kedden hajnalban az ázsiai tőzsdéken már lelohadt a lelkesedés. A hazai blue chipek közül csak az OTP nyitott élénken.

_VEZ4356-1, bét, tőzsde
Frissen keltek az OTP vásárlói / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az amerikai ralit a technológiai részvények vezérelték. Az S&P 500 index 0,77 százalékos, a Dow Jones 0,47 százalékos, míg a Nasdaq Composite 0,87 százalékos emelkedéssel zárt. 

Lejtőn a hongkongi részvények 

Ázsiában a befektetői optimizmus elapadt a kínai stimulussal kapcsolatban. Kedden hajnalban a Shanghai Composite 2 százalékot, a Hang Seng 3,5 százalékot zuhant, míg a japán Nikkei háromnegyed százalékos emelkedést mutatott.

Nem véletlen a hongkongi részvények nagyobb kilengése, ezen a piacon enyhébb a szabályozás, mint a kontinentális Kínában, ezért könnyebb a kitettség csökkentése. 

A nyitás előtti határidős mozgások arra utaltak, hogy az európai részvényindexek felfelé keresik az irányt kedden: 0,3 százalék körüli emelkedéssel indíthatják a kereskedést. 

Az OTP volt a legfrissebb

Negyedszázalékos emelkedéssel 74 610 pontig kapaszkodott nyitáskor a BUX. Ám a német DAX index háromnegyed százalékos pluszban lendült. És a régiós versenytárs lengyel WIG index is felfelé kereste az irányt 0,3 százalékos emelkedéssel.

Közel félmilliárdos forgalommal, háromnegyed százalékos pluszban, 

19 ezer forint felett nyitott az OTP,

az árfolyam jó eséllyel tesztelheti a 19 100 forintos ellenállást.

A Richter, a Telekom és a Mol értékelhetetlen forgalommal kereste az irányt, talán inkább felfelé tájékozódva.

A kispapírok közül az OPUS bő félszázalékos mínuszban, míg az AutoWallis szűk másfél százalékos pluszban indította a napot.

 

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

 

Tőzsdenyitás előtt az euró-forint közvetlenül 401 alatt, vagyis lényegében a sáv közepén kereste az irányt, amennyiben lélektani támasz 400-nál, technikai ellenállás 402,50-nél feszül. A tőzsdenyitást követően 401 fölé emelkedett a kurzus, vagyis a gyenge oldal felé sodródott a forint. Ám ezt követően az erős oldal felé vette az irányt, s 400,84-ig süllyedt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.