BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
F1 Grand Prix of Miami trump

Saját platformmal tör be a kriptopiacra a Trump család

A projekt célja, hogy háromszázmillió dollárt gyűjtsön az első befektetési körben. A Trump által támogatott WLFI irányítási tokenként fog szolgálni, amely lehetővé tenné a felhasználók számára a hitelfelvételt, a hitelezést és egyéb pénzügyi tevékenységeket is.

A Donald Trump amerikai elnökjelölt és családja által támogatott World Liberty Financial (WLFI) kriptoplatform kedden kerül bevezetésre, amelyre már több mint százezer akkreditált befektető jelentkezett – közölte a projekt vezetése az X-en.

F1 Grand Prix of Miami trump
Három héttel az elnökválasztás előtt Trump új kriptoplatformmal erősíti üzletbarát kampányát / Fotó: NurPhoto via AFP

A WLFI tokenjének előértékesítése kedd hajnalban indul az Egyesült Államokban, vagyis pontosan három héttel az elnökválasztás előtt, amelyen maga Trump is indul a republikánusok színeiben.

Ez egy egységes platform lesz, ahol a felhasználók valutákat kölcsönözhetnek és adhatnak kölcsön, kereskedhetnek, és figyelhetik a piaci árfolyamokat. Ez lesz a kriptopiac új szíve 

– jelentette ki Zachary Folkman és Chase Herro, a projekt alapítói, akik a Trump család felkérésére tervezték meg a WLFI-t.

A projekt célja, hogy 300 millió dollárt gyűjtsön a tokeneladásokból, 1,5 milliárd dolláros értékelés mellett. A WLFI irányítási tokenként fog működni, és a felhasználók a jövőben azon keresztül szavazhatnak majd a platform működésének módosításairól és a további stratégiákról.

Trump – aki korábban már foglalkozott NFT-kkel, és nyilvános tárcán tartotta az ethert – megfogadta, hogy megválasztása esetén Amerikát a bitcoin és a kriptovaluták globális központjává teszi. A kereskedők nagyrészt úgy látják, hogy Trump győzelme óriási lendületet adna az iparágnak, szemben a demokrata Kamala Harrisszel, akit nem tartanak túlságosan kriptobarátnak.

A republikánus jelölt jelenleg marginális favorit a választások megnyerésére, a Yahoo felmérése alapján 53,8 százalékkal vezet, szemben Harris 45,6 százalékával. S bár a kriptokereskedők csak apró szeletét képezik a potenciális szavazói bázisnak, a WLFI indítása komoly hatással lehet a választás eredményére – siker esetén ugyanis tovább erősítené Trump üzletbarát kampányát.

Megroggyantotta a bitcoint Trump és Harris vitája, nem a volt elnök nyerhetett

A bitcoint a folyó amerikai választási kampányban „Trump-ügyletnek” tartják. Donald Trump elveszthette az elnökjelölti tévévitát Kamala Harris ellen kereskedők szerint, erre utalhat a kriptovaluta szerdai szingapúri megcsúszása.

 

Trump


 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.