BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevásárolt Magyarországon a Cofidis

A francia tulajdonú Cofidis csoport felvásárolta a Magyar Cetelem Bankot. Az akvizíció célja, hogy Magyarországon is kulcsszereplővé váljon a Cofidis. A meglévő Cetelem-ügyfelek szerződéseit nem érinti a változás.

Magyarországon vásárolt bankot a Cofidis csoport. A vállalat szerdán közleményben tudatta, hogy lezárult a Magyar Cetelem Bank Zrt., a BNP Paribas Personal Finance Csoport magyarországi leányvállalatának felvásárlása. Az akvizíció célja az volt, hogy a Cofidis tovább erősítse pozícióját a magyar piacon és a közép-európai régióban.

Noizay,,France,-,October,11,,2020:,Red,Paper,Cofidis,Promotionla
Kulcsszereplővé válna Közép-Európában a Cofidis / Fotó: Shutterstock

„Ez az akvizíció jelentős növekedési potenciál a Cofidis számára Magyarországon: banki licenc megszerzését és a kereskedelmi partnerhálózat további bővülését jelenti. Szeretnénk megerősíteni piaci pozíciónkat Közép-Európában” – jelentette ki Gilles Sauret, a Cofidis csoport igazgatóságának elnöke.

A Cetelem ügyfeleinek nem lesz teendőjük a tulajdonosváltást követően. A hitelekre, bankbetétekre és hitelkártyákra vonatkozó pénzügyi és szerződéses feltételek nem változnak.

Jean-Francois Remy, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója elmondta, hogy irányításával már megkezdőtött a Cetelem-munkavállalók integrációjának és az új termékkínálat kialakításának előkészítése.

„A jövőbeni Magyar Cofidis Bank Zrt. széles termékportfóliója és szolgáltatásai révén a napi pénzügyek kivételével versenyképes alternatívája lesz a klasszikus banki szolgáltatóknak” – hangsúlyozta a bankvezér.

A felvásárlást követő közleményben kiemelték: az akvizíció célja, hogy a Cofidis csoport Magyarországon a pénzügyi szolgáltatások és a fogyasztási hitelek piacán kulcsfontosságú szereplővé váljon, a Magyar Cetelem Bank és a Cofidis Magyarországi Fióktelepe csapatainak egymást kiegészítő erősségeire építve. Bíznak benne, hogy ezzel egy még versenyképesebb vállalat jön létre, amely változatos és innovatív szolgáltatásokkal képes megfelelni az ügyfelek és partnerek igényeinek.

Új ügyfelek is húsz percen belül hitelhez juthatnak a Cofidisnél

Egy technológiai innovációnak köszönhetően akár 20 perc alatt is hitelhez juthatnak a Cofidishez forduló ügyfelek – hangzott el a pénzügyi szolgáltató csütörtöki sajtótájékoztatóján. Fontos, hogy ehhez a tempóhoz nem kell meglévő ügyfélnek lenni, hiszen a fejlesztés lényege, hogy a hitelképesség igazolása és elbírálása egy automatizált folyamatban, valós időben történik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.