BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már lehet nevezni a Balaton-átúszásra

Idén először a Kopaszi-gát is csatlakozik a programsorozathoz. A Balaton-átúszást a tervek szerint július 22-én tartják.

Már lehet nevezni a július 22-i, 41. Lidl Balaton-átúszásra. A szervezők szerdán közleményben jelezték, hogy az ország legnépszerűbb nyílt vízi szabadidősport-eseményén a célba érést követően ezúttal is színes programok várják a résztvevőket.

20220723 BalatonboglárBalaton átúszásképen: Kóré Károly újságíró megúsztaF
Balaton-átúszás
Jó hír az úszás szerelmeseinek: már lehet nevezni a Balaton-átúszásra.
Fotó: Knap Zoltán / Bors

A szervezők kiemelték, hogy mivel tavaly már júniusban betelt az úszószámok 11 500 fős létszámlimitje, és helyszíni nevezésre nem volt lehetőség, ebben az évben sem érdemes sokat várni az előnevezéssel.

A szervezők legfontosabb törekvése idén is az, hogy a résztvevők biztonságos körülmények között tegyék meg a távokat, így a Balaton-átúszást csak ideális időjárási viszonyok között rendezik meg.

Tavaly a Magyar Sportújságírók Szövetsége Az év szabadidős sporteseményének választotta a Balaton-átúszást, amelyen 2022-ben több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt az ország 1072 településéről.

Az 5,2 kilométeres távot 1979 óta 217 402-en teljesítették.

A balatoni megmérettetés előtt négy héttel, június 24-én a Kopaszi-gátnál rendezik meg idén először a budapesti Öbölátúszást, amelynek négy távjára (500, 1500, 3000, 4500 méter) szintén elindult a nevezés.

Forintmilliárdokat öntenek a Balatonba

Nagytavunk vízminőségének javítására indított bő ötmilliárd forint összegű programot az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.