BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szaúdi őrület: egy szurkoló Rolexet ajándékozott Fabinhónak, amiért jól játszott a meccsen – videó

Látott már olyat, hogy egy focista a meccs végén elajándékozza a mezét? Na és olyat, hogy a meccs után egy szurkoló ad ajándékot a labdarúgónak? Még ez utóbbi eset sem lehet teljesen légből kapott elképzelés, de tegyük hozzá, hogy az ajándék egy teljesen új Rolex karóra. Európában ilyennel valószínűleg ritkán találkozni, de Szaúd-Arábiában ez teljesen normálisnak tűnik.

Európában gyakori gesztus a meccsek után, hogy a sztárok a lefújást követően egy-egy kiválasztott szurkolónak ajándékozzák a mezüket. Általában az értékes ereklyét fiatal rajongók kapják meg, akik utána könnyek között ölelgetik az ajándékot, amelyet hőseik viseltek egy mérkőzésen. Szép gesztus és biztosan egy életre szóló élmény a legkisebb drukkereknek, azonban Szaúd-Arábiában ez is másképpen működik. 

Fabinho
Fabinho a Liverpoolból igazolt Szaúd-Arábiába 40 millió fontért. A brazil középpályás heti 700 ezer fontos fizetést kap az al-Ittihadnál, ahol N’Golo Kantéval alkotják a csapat tengelyét.
Fotó: Shutterstock

Augusztus 14-én hétfőn az egyik legerősebb szaúdi csapat, az al-Ittihad a Saudi Pro League nyitófordulójában az al-Raed vendégeként lépett pályára. Az al-Ittihad azoknak a szaúdi csapatoknak az egyike, amelyek nagy erőkkel vetették bele magukat az európai sztárok felvásárlásába, és olyan sztárokat sikerült megszerezniük, mint N’Golo Kante, Karim Benzema vagy az ex-Liverpool-játékos Fabinho. A légiósokkal feltápolt együttes végül magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott az al-Raed felett, ezzel pedig egy fordulót követően, gólkülönbséggel vezetik is a tabellát – erről a Mirror írt.

Arról nincs információnk, hogy a játékosok a szép szezonnyitó után mentek-e elosztogatni a mezeiket a legkisebb al-Ittihad-drukkerek között, viszont a közösségi médiára felkerült egy felvétel, amely még Fabinho egykori csapattársait is meglepte. A 40 millió fontért leigazolt középpályás, aki hetente 700 ezer fontos fizetésért rúgja a bőrt Szaúd-Arábiában, egy igen értékes ajándékot kapott a meccs után. Ennek érdekessége pedig az volt, hogy a nem hivatalos meccs embere díjat nem a csapatától, hanem egy szurkolótól kapta. Felmerülhet a kérdés, hogy milyen ajándékot adhat egy szurkoló egy olyan focistának, aki hetente 700 ezer fontot tesz zsebre, de természetesen az ilyen kérdések feleslegesek Szaúd-Arábiában.

A 29 éves középpályás éppen távozott a stadionból, mikor 

egy szurkoló lépett oda hozzá, és gratulált neki a szép teljesítményéhez, majd elismerését egy vadonatúj Rolex karórával nyomatékosította. 

Ezzel a lendülettel fel is húzta a luxusketyegőt a focista csuklójára, majd egy szívélyes kézfogás után el is váltak útjaik. A brazil láthatóan nagyon meghatódott a kedves ajándéktól, hiszen abban a pillanatban, ahogy elindult a dolgára, az óra lecsúszott a kezéről és a betonon landolt. Utólag kiderült, hogy a Rolex karórák megszolgálják az árukat, és nem esett baja az örök emléknek, amely Fabinhót mindig első al-ittihados tétmeccsére emlékezteti majd.

Hatalmas fizetés, mérhetetlen luxus és előjogok: ezt kapja Neymar a szaúdiaktól

Neymar karrierje során már másodszor hoz paradigmaváltást a labdarúgás világába. 2017-ben egymaga sodorta inflációba az egész futballt, 2023-ban pedig végérvényesen szélesre tárta az ajtót Európa és Szaúd-Arábia között. Bár a 31 éves brazil párizsi karrierje nem sikerült olyan fényesre, mint azt sokan várták, még így is lett volna néhány éve, hogy bebizonyítsa, hogy valóban az a sztár, akinek már 17 évesen kikiáltották. Ennek ellenére Neymar úgy döntött, hogy a Saudi Pro League-be teszi át a székhelyét.

A Liverpool-drukkerek között felemás érzéseket váltott ki Fabinho nagy értékű ajándéka. Volt, aki szerint nem csoda, ha Európa nem tud versenyezni a szaúdi ligával, ha ott a szurkolók is így elhalmozzák a focistákat, miközben mások azt pedzegették, hogy ha a kedves rajongó megvenné a Liverpoolt, akkor a jövőben nem futna bele a csapat olyan pofonokba, mint az elbukott Moises Caicedo-transzfer.

Az örök emléket ajándékozó Ibra Alfrayan később a közösségi médiában reagált az esetre, és elmondta, hogy 

Fabinho volt véleménye szerint a meccs legjobbja, és ezért ajándékozta meg az új Rolexszel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.