BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nézők nélkül rendezik a Bulgária–Magyarország-mérkőzést

Hiába váltottak jegyet a magyar szurkolók, a bolgár szövetség biztonsági okokra hivatkozva megváltoztatta a meccs kezdési időpontját, helyszínét is.

Szófia helyett Plovdivban és nézők nélkül rendezik meg a magyar labdarúgó-válogatott bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőjét jövő csütörtökön.

Budapest 20230327 Labdarúgás EB selejtező Magyarország - Bulgária Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport  Szoboszlai Dominik
Szoboszlaiék Szófia helyett Plovdivban harcolhatják ki a továbbjutást.
Fotó: Árvai Károly

A magyar szövetség a honlapján számolt be arról hétfőn, hogy a rendező bolgár szövetség (BFU) biztonsági okokból megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, időpontját, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

Azt még nem tudni, mi lesz a Wizz Air különjáratával

A Wizz Air még korábban bejelentette, hogy két különjáratot indít a magyar futballválogatott szurkolói számára a labdarúgó-Európa-bajnokság következő, szófiai selejtezője alkalmából.

A tájékoztatásból kiderül: a BFU azt kezdeményezte, hogy a meccset Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett magyar idő szerinti 20.45 helyett 18 órás kezdéssel. Mivel a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontban, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá, az európai szövetség (UEFA) a rendkívüli körülményekre tekintettel elfogadta a találkozó zárt kapuk mögötti rendezését.

Az MLSZ sajnálattal értesült a változásról, és arról

tájékoztatja a mérkőzésre jegyet vásárló szurkolókat, hogy a belépők árát természetesen visszatéríti. A jegytulajdonosokat a szövetség hamarosan e-mailben felkeresi.

A mérkőzést az eredeti elképzelés szerint is Plovdivban rendezték volna, de szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín. Most ez módosult ismét.

Budapest 20230327 Labdarúgás EB selejtező Magyarország - Bulgária Fotó földi imre Nemzeti Sport  csapatBudapest 20230327 Labdarúgás EB selejtező Magyarország - Bulgária Fotó földi imre Nemzeti Sport  csapat
A csapatnak nézők nélkül kell kiharcolnia a továbbjutást.
Fotó: Földi Imre

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze jövő vasárnap a Puskás Arénában.

Döntetlent játszott a válogatott, már csak egy pontot kell gyűjtenie az Európa-bajnoksághoz

Nem sikerült a litvánok ellen eldönteni a továbbjutást, de így is a kezünkben van a sorsunk: két mérkőzésen kell pontot szerezni. A magyar válogatott továbbra is veretlen a csoportban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.