BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Borussia Dortmund v Real Madrid CF - UEFA Champions League Final 2023/24

BL-döntő: ötvenhárom embert vettek őrizetbe Londonban

A Scotland Yard vasárnap hajnali tájékoztatása szerint öt ember berohant a pályára a Real Madrid–Borussia Dortmund labdarúgó-Bajnokok Ligája-döntő elején, a többiek pedig a stadion környékén akartak áthatolni a biztonsági kordonokon, hogy jegy nélkül juthassanak be a meccsre, amely a madridi együttes 2-0 arányú győzelmével végződött.

Ötvenhárom embert vett őrizetbe a londoni rendőrség a Wembley Stadionban rendezett szombat esti labdarúgó-Bajnokok Ligája-döntő idején elkövetett rendbontások miatt.

BL-döntő, Real Madrid
BL-döntő: a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot / Fotó: NurPhoto via AFP

A Scotland Yard vasárnap hajnali tájékoztatása szerint öt ember berohant a pályára a Real Madrid–Borussia Dortmund-mérkőzés elején, a többiek pedig a stadion környékén akartak áthatolni a biztonsági kordonokon, hogy jegy nélkül jussanak be a meccsre, amely a madridi együttes 2-0 arányú győzelmével végződött.

A londoni rendőrség biztos benne, hogy „a szabálytalan bejutási kísérletek túlnyomó többsége sikertelen volt”.

A kiemelkedő sporteseményeken gyakran próbálnak áthatolni a kerítéseken, vagy egyéb módon igyekeznek bejutni a rendezvény helyszínére olyanok, akiknek nincs belépőjegyük – áll a Scotland Yard közleményében.

A hatóság szerint az online felületeken megjelent videófelvételek – amelyek azt mutatják, hogy emberek csoportosan rohannak neki a bejáratoknak – „nem feltétlenül ábrázolnak sikeres bejutási kísérleteket”, mivel az első beléptetőpontok után rendszerint további többrétegű biztonsági szűrés következik.

A Scotland Yard már a BL-döntő előtt kétezer rendőrt vezényelt a brit főváros utcáira, különösen annak a tüntetésnek a helyszínére, amelyet az English Defence League (Angol Védelmi Liga) nevű szélsőséges jobboldali szerveződés alapítója, Tommy Robinson hívott össze London központjába.

A demonstráción több ezren vettek részt, a Scotland Yard szerint köztük sokan olyanok is, akiknek futballhuliganizmus miatt már volt dolguk a rendőrséggel.


 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.