BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Bloomberg is megy a lepattanóra – NBA-csapatra hajt a mágnás

A Minnesota Timberwolves kosárcsapata már kiesett az idei NBA-rájátszásban, az érte dúló csata azonban a bíróságon folytatódik. Gary Taylor, a klubtulajdonos ugyanis menet közben meggondolta magát és nem engedi többséghez jutni a Michael Bloomberg nevével jellemzett a befektetői csoportot.

Michael Bloomberg, multimilliárdos amerikai üzletember sem lehet meg saját NBA-kosárlabda csapat nélkül – ez derül ki abból a rövidke írásból, amelyet a saját nevét viselő gazdasági hírügynökség tett közzé, s amelyben nem cáfolják, és nem is kommentálják a The Athletics korábbi értesüléseit.

Bloomberg  -  Basketball: 2023/2024 NBA season - Regular season: San Antonio v Minnesota
Alex Rodriguez biztatja a Minnesota Timberwolves csapatát, Bloomberg itt még nincs a színen / Fotó: AFP

Az üzletember környezetéből viszont kiszivárogtatták a hírügynökségnek, hogy Michael Bloomberg csatlakozik Alex Rodriguezhez és Marc Lore-hoz, akik ajánlatot tettek a Minnesota Timberwolves és női csapata, WNBA-ben szereplő Lynx megszerzésére.

Michael Bloomberg betársul 

A sajtótörténetileg furcsa katyvaszból egyelőre az sem derül ki, hogy Michael Bloomberg magánszemélyként mennyit szán az üzletre és ez mekkora részesedésre lenne elegendő.

A Minnesota Timberwolves azonban egyelőre a korábbi republikánus szenátor és milliárdos üzletember Glen Taylor többségi tulajdonában van, s igencsak sok körülötte a tisztáznivaló. A vagyonát az általa 1975-ben, Minnesotában alapított Taylor Corporation nyomdavállalat révén megszerző Taylor 2021-ben gondolta úgy, hogy nyolcvanévesen már nehezebben követi a labda pattogását és jó pénzt tudna kapni az NBA-franchise-ért. 

Meg is egyeztek a Lore-Rodriguez duóval egy másfél milliárd dolláros vételárban, melyet a vevők négy részletben fizettek volna ki. Ez azonban csak félig történhetett meg, mivel Glen Taylor menet közben meggondolta magát, és két részlet zsebre vágása után most márciusban megnyomta a PAUSE/STOP gombot. 

Az átutalt pénz fejében 40 százalékos részesedéshez jutott vevők így hoppon maradtak, mivel bent is voltak már a klubban, de a többség híján nem tudták érvényesíteni az akaratukat.

 Taylor pedig közölte, hogy a vételi opciójuk lejárt.

Ahogy a mesében, a felek egy kádihoz vonultak, hogy tegyen igazságot, de a jogtudor is csak széttárta a karjait. Ezután a választottbíróságra vitték a patthelyzet és a szerződésszegés ügyét, ott talán meg tudnak egyezni a megoldásban. 

Bloombrg, Michael
Michael Bloomberg az Alcaraz-Rudd teniszcsatát figyeli a 2022-es US Openen. Nagyobb méretben is érdekli a labda. / Fotó: AFP

Ebbe a darázsfészekbe nyúlt bele most Michael Bloomberg, akinek a vagyonát a Forbes áprilisban 106,2 milliárd dollárra becsülte, s ezzel akkor a világ 12. leggazdagabb emberének számított. Érdekesség, hogy maga Michael Bloomberg nevét hiába keressük a naprakész vagyonértékeléssel büszkélkedő Bloomberg Billionaires listáján, ott nem tüntetik fel, talán összeférhetetlenségből? Nem lehet tudni. 

Illusztris társaságba került

Mindenesetre ott most ezzel a vagyonnal a 13. helyen szerepelne Michael Dell számítástechnikai üzletember és a napjaink tőzsdei sztárcégét, az Nvidiát alapító és vezető Jensen Huang közé ékelődve.

Bloomberg sporttársai sem akárkik egyébként. A 49 éves Marc Lore a Diapers.com alapítójaként kezdte üzleti pályáját, az online babaápolási cikkek forgalmazásáról a szélesebb profilú e-kereskedelemre váltott a Jet.com megalapításával. 

Ahogy Matt Ryan, úgy a Timberwolves is alulmaradt a Dallas Mavericks elleni főcsoportdöntőben / Fotó: AFP

Ez akkora siker volt, hogy a Walmart kiskereskedelmi hálózat 3,3 milliárd dollárt fizetett érte 2014-ben, s Lore-t legott kinevezte saját e-kereskedelmi üzletágának igazgatójává, ahonnan 2021-ben távozott. Vagyonát 4 milliárd dollárra becsüli a Clutchpoints. Alex Rodriguez alanyi jogon, mint már visszavonult baseballsztár, s mint Jennifer Lopez korábbi élettársa és jegyese is ismert.

Maga a Minnesota Timberwolves jól teljesít az utóbbi időben, az idén az NBA legjobb négy csapata közé is bekerült, a főcsoportdöntőjét, azaz a profi bajnokság elődöntőjét 4:1 arányban elveszítette a Dallas Mavericks ellen május végén, hiába tett ki magáért a csapat két sztárja, 

  • Anthony Edwards 
  • és Karl-Anthony Towns.

Nők a sportbizniszben: NBA-csapatot zsákolt Trump egyik legodaadóbb híve

A Donald Trump feltétlen támogatójaként és legnagyobb kampányadományozójaként ismert Adelson család a kosárlabdapályára tévedt, s a kaszinóik révén szerzett pénzükből 3,5 milliárd dollárért megvették a Dallas Mavericks csapatát. Nem minden hátsó szándék nélkül.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.