BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: Szoboszlai csapata 23 játékost már kiszemelt magának az Eb-n

A nagy nemzetközi tornák fontos munkát jelentenek a játékosmegfigyelőknek, szinte mindig vannak olyan játékosok, akik itt hívják fel magukra a figyelmet. Szoboszlai Dominik klubja, az angol Liverpool többtucatnyi játékost néz a foci-Eb-n mint potenciális igazolást.

Jövő hét végétől ismét a nemzetközi labdarúgásé lesz a főszerep a hírekben, június 14-én rajtol ugyanis a labdarúgó-Európa-bajnokság. A legnagyobb klubok több szempontból izgalommal tekintenek a foci-Eb-re: egyrészt annak drukkolnak, hogy kulcsjátékosaik ne sérüljenek meg a kontinenstornán, másrészt potenciális új igazolásokat is keresnek. Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool egyes hírek szerint 23 játékost már biztosan ilyen szemmel néz majd a meccseken.

Szoboszlai Dominik, Liverpool, foci Eb 2024
Szoboszlai Dominik új csapattársakat is kaphat a foci-Eb után / Fotó: Oli Scarff / AFP

Az angol bajnokságban bronzérmet szerző Liverpoolnak egy egész kezdőcsapatnyi játékosa léphet pályára Németországban, a magyar válogatott csapatkapitánya mellett Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch, Cody Gakpo, Diogo Jota, Ibrahima Konate és Andy Robertson is képviselheti hazáját a kontinenstornán. Hamarosan csatlakozhat hozzájuk négy csapattársuk: Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Jarell Quansah és Curtis Jones. Mindannyian szerepelnek az angolok válogatott 33 fős bő keretében, amelyet Gareth Southgate szövetségi kapitány hamarosan 26 főre szűkít.

Az Eb-vel szinte egy időben elkezdődik az átigazolási időszak is, ami jó lehetőség lesz a Pool irányítását a német Jürgen Klopptól átvevő holland Arne Slot számára, hogy megerősítse a keretét. Sajtóhírek szerint a Vörösök több tucat játékost is figyelnek, a Yahoo Sport gyűjtése szerint 23-at.

A házigazda németek szinte mindig az aktuális torna esélyesei közé tartoznak, és a hazai Eb-nek is erős csapattal vágnak neki. A Bayern München két sztárja, a 28 éves Leroy Sane és a 21 éves Jamal Musiala egyaránt a Liverpool célkeresztjében van. Hozzájuk hasonlóan a remek szezont futó és a Bundesligát veretlenül megnyerő Leverkusen egyik kulcsembere, Florian Wirtz is a kiszemeltek között van.

A spanyol válogatott tagjai közül Martin Zubimendi és Dani Olmo öltözhet vörösbe, az olaszok közül pedig Nicolo Barella és Federico Chiesa szerepel a Pool kívánságlistáján. A 21 éves szlovén Benjamin Sesko leigazolása is szóba került, de a Lipcse csatárát a hírek szerint a Manchester United, az Arsenal és a Chelsea is szeretné a soraiban tudni.

Természetesen hazai pályán is nézelődik a csapat, az angol keretből a védő Marc Guehi és a szélső Anthony Gordon van a kiszemeltek között.

Arne Slot több honfitársát is szívesen látná a csapatban: Justin Bijlow a kapuban, Lutsharel Geertruida a védelemben, Donyell Malen és Teun Koopmeiners pedig a támadó szekcióban mélyítené az edző variációs lehetőségeit. A Benelux-vonalat képviselné a két belga játékos, Johan Bakayoko és Lois Openda.

A korábbi kulcsember, Martin Skrtel után újra lehet szlovák középhátvédje a csapatnak, David Hancko ráadásul nem lenne ismeretlen Slot számára, hiszen a Feyenoordnál a játékosa volt az új mesternek.

A Pool játékosmegfigyelői számára Portugália meccsei is érdekesek lesznek, hiszen Goncalo Inacio, Joao Palhinha, Pedro Neto és Joao Neves iránt is érdeklődik a csapat. A török válogatottból Orkun Kokcu, a georgiai csapatból pedig Khvicha Kvaratskhelia az angolok kiszemeltje.

A magyar válogatottból egyelőre senki sincs a liverpooliak radarjában, ez azonban nem jelenti azt, hogy egyik honfitársunkkal sem kacérkodnak a Premier League csapatai. A hírek szerint a Bournemouth és nemzeti tizenegyünk balhátvédjét, Kerkez Milost a Manchester United figyeli.

Foci-Eb 2024: sok magyar szurkoló telekocsival utazik az Eb-re

A nyári szezonban gyakran megugorhat a telekocsi-szolgáltatással utazók száma. A németországi labdarúgó-Európa-bajnokság csak ráerősíthet erre a trendre.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.