BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiütéses győzelemmel kezdett Európában a Fradi

A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencváros 5-0-ra győzött a walesi The New Saints ellen. A meggyőző sikerrel a Fradi lényegében már a következő körben érezheti magát.

Kedden este megkezdte szereplését a 2024–2025-ös szezon nemzetközi kupaküzdelmeiben a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata. A Fradi a walesi The New Saint elleni párharccal kezdte meg idei menetelését, és egyből meg is örvendeztette a Groupama Arénába kilátogató szurkolóit.

Ferencváros, Fradi, FTC
Magabiztos győzelemmel rajtolt Európában a Fradi / Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Mivel a fővárosi zöld-fehérek a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében kapcsolódtak be a küzdelmekbe, így három párharca biztosan lesz a csapatnak a nemzetközi kupákban:

  • 3 megnyert párharc esetén a Bajnokok Ligájában,
  • 2 megnyert párharc esetén az Európa Ligában,
  • 1 megnyert párharc esetén a Konferencia Ligában lesz csoportkörös a csapat.

Az első párharc sikeres abszolválásához hatalmas lépést tett a Fradi, mivel meggyőző játékkal 5-0 arányban legyőzte a vendég walesieket.

A magyar bajnok a találkozó 15. percében vezetést szerzett Adama Traoré révén. A 29 éves mali támadó remek napot fogott ki, hiszen a 21. percben is betalált, a 24. minutumban pedig Kristoffer Zachariassen is mattolta az ellenfél védelmét. A fordulást követően sem eresztett le az FTC: Traoré 53. percben szerzett gólja már mesterhármast jelentett a csatár számára. A 62. percben a brazil Marquinhos a Zachariassen buktatása miatt megítélt büntetőt értékesítette, beállítva ezzel a végeredményt.

Az ötgólos győzelem azt is jelenti, hogy lényegében formasággá vált a jövő keddi idegenbeli visszavágó. A délelőtti sorsoláson eldőlt azt is, hogy a párharc győztese az andorrai UE Santa Coloma és a dán Midtjylland párharcának győztesével játszik majd a harmadik fordulóban. Az ő meccsüket a Fradi találkozójával egy időben rendezték, és ott is papírforma-eredmény született, a dán csapat 3-0-ra győzött, így hatalmas meglepetésnek kellene születnie ahhoz, hogy ne ők legyenek a magyar bajnok következő ellenfelei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.