BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Világraszóló magyar siker: Litkey Farkasék nyerték a Soling-világbajnokságot

Az egy hónappal ezelőtti Eb-ezüst után a vb-ről a legfényesebb érmet hozta haza a magyar csapat. Litkey Farkas csapata újabb értékes sikert aratott.

A Litkey Farkas, Vezér Károly, Wossala Kristóf csapat nyerte a norvégiai Hanko szigetén rendezett vitorlázó Soling-világbajnokságot. A magyarok a 12 ország 37 hajóját felvonultató mezőnyben bizonyultak a legjobbnak. Bár a Soling már nem szerepel az ötkarikás játékok műsorán, a mezőny erősségére jellemző, hogy világ- és Európa-bajnokok, olimpikonok indultak a vb-n. Az egy hónappal ezelőtti Eb-ezüst után a vb-ről a legfényesebb érmet hozta haza a magyar csapat.

Litkey Farkas
Litkey Farkasék nyerték a Soling-világbajnokságot / Fotó:  Kongelig Norsk Seilforening

Litkeyék a nyolc futamból egyet megnyertek, kétszer a második, egyszer a harmadik helyen értek célba, végül egy brazil és egy norvég egység előtt végeztek az élen a verseny honlapja szerint.

A magyar csapat eredménye nem előzmény nélküli, hiszen egy hónapja ezüstérmesek voltak a Soling Európa-bajnokságon.

Legutóbb akkor történt hasonló magyar siker, amikor decemberben a Berecz Zsombor vezette magyar hajó hatalmas fölénnyel nyerte meg a vitorlázó SSL csapatvilágbajnokság döntőjét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.