BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ed Sheeran résztulajdont vásárolt kedvenc focicsapatában

Bevásárolta magát kedvenc futballcsapatába Ed Sheeran: a népszerű angol popénekes a Premier League-ben szereplő Ipswich Town résztulajdonosa lett.

Résztulajdont szerzett az angol labdarúgó-élvonalban, a Premier League-ben szereplő Ipswich Town csapatában a világhírű angol popsztár, Ed Sheeran. A zenész, aki kisgyermekkora óta lelkes szurkolója a klubnak, 2021 óta mezszponzorként támogatta a női és a férfi szakosztályt, mostantól pedig már kisebbségi tulajdonosként is segíti az egyesületet, amely csütörtökön a hivatalos honlapján jelentette be a tranzakciót.

Az új résztulajdonos, Ed Sheeran (balra) és a klubelnök Mark Ashton kézfogása / Fotó: Ipswich Town FC

Sheeran 1,4 százalékos tulajdoni hányadra tett szert a klubban, a megegyezés részeként saját, személyes boxot alakítottak ki neki a stadionban, ezt hosszú távon használhatja, viszont az egyesület vezetésében nem kap helyet.

„Minden futballszurkoló álma, hogy egyszer tulajdonosa legyen a kedvenc csapatának, ez nekem most sikerült, és borzasztóan hálás vagyok lehetőségért” 

– nyilatkozta az énekes, aki hozzátette, rengeteget utazik szerte a világban, és a nagyvárosokban gyakran érzi magát kívülállónak, Suffolk megyébe és Ipswichbe, gyerekkora színhelyére hazatérve mindig megnyugvást talál.

Sheeran maga is hangsúlyozta, hogy nem lesz tagja a vezetőségnek és szavazati jogot sem kap, csak annyi célja volt a befektetéssel, hogy segíthessen szeretett csapatának, így arra kéri drukkereket, olyan javaslatokkal, hogy kit kellene leigazolni, vagy milyen taktikát játsszon az Ipswich, lehetőleg ne hozzá forduljanak.

A zenész végül megjegyezte, izgatottan várja már a Premier League nyitófordulóját. Az első körben a másodosztály előző szezonjában ezüstérmet szerző Ipswich Town szombat délután a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpoolt fogadja hazai pályán. A Vörösök a legutóbbi Premier League-idényben harmadik helyen zártak a Manchester City és az Arsenal mögött.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.