BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét a sürgősségire került Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász

Számos komplikációval újra a sürgősségire került Ónodi Henrietta. Az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmes tornász márciusban szívinfarktust kapott.

A korábbi kiváló tornász, Ónodi Henrietta márciusi infarktusát követően az elmúlt két hónapot a hosszú távú gondozási rehabilitációs kórházban töltötte, onnan került át nemrégiben a sürgősségire – testvére, Ónodi-Klausler Barbara közösségi oldala szerint.

Ónodi Henrietta
Barcelona, 1992. augusztus 5.Ónodi Henrietta tornász, az ugrás szám olimpiai bajnoka és a talaj szám ezüstérmese érmeit mutatja a XXV. nyári olimpián.MTI Fotó: Németh Ferenc
Ónodi Henrietta egy arany- és ezüstérmet nyert az 1992-es barcelonai olimpián / Fotó: Németh Ferenc / MTI

„Elkezdték a kezelést a kórházban, amitől valamivel jobban érzi magát, de a fájdalmai még mindig jelentősek. Az étvágya azonban javult és megfelelően szedi a gyógyszereit” 

– írta bejegyzésében Ónodi-Klausler Barbara, majd megköszönte az emberek támogatását és a Gofundme oldalon a kezelésére eddig összegyűlt csaknem 36 ezer dollárt, amelyet több mint hatszázan ajánlottak fel. A kezelés rendkívül magas költségei komoly terheket rónak a korábbi kiváló sportoló családjára, akik a gyűjtés célösszegeként félmillió dollárt, azaz körülbelül 180 millió forintot jelöltek meg.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, az évek óta Amerikában élő háromgyermekes családanya, Ónodi Henrietta március 28-án egy floridai élelmiszerboltban lett rosszul. Azonnal kórházba szállították, és bár útközben többször is megállt a szíve, sikerült stabilizálni az állapotát. Szinte teljes elzáródást találtak az artériáiban, így életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A 38-szoros magyar bajnok Ónodi Henrietta az 1992-es barcelonai olimpián ugrásban lett aranyérmes. Versenysportolói pályafutását – melynek során olimpiai elsősége mellett Európa-bajnokságot és világbajnokságot is nyert – 1997-ben fejezte be, azóta az Egyesült Államokban él családjával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.