BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb nagy erősítést jelentett be a Veszprém kézilabdacsapata

Többéves szponzori megállapodást kötött a klub az MBH Bankkal. A Veszprémi kézilabdacsapat a nyáron már bejelentett egy tőkeerős új szponzort a 4iG személyében. Cél a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája final four.

Mozgalmasan zajlik a nyár a veszprémi férfi kézilabdacsapatnál. Bár a show-t az elmúlt hónapokban ebben a sportágban is a párizsi olimpia vitte el, a háttérben már építik a következő évek csapatát az Építőknél. Az előző szezon végén a korábbi névadó szponzor Telekom és a klub útjai elváltak, nem kellett sokáig szomorkodni, hiszen júniusban érkezett új névadó szponzornak egy másik infokommunikációs vállalat, a 4iG is. A szponzori gárda kedden tovább bővült, ugyanis együttműködési megállapodást kötött az MBH Bank és a Veszprém Handball Club a csapat célzott támogatására – derült ki a pénzintézet és a klub közös közleményéből.

MBH Bank, Veszprém, kézilabda, handball, Építők
Erősítenek az Építők: a 4iG után az MBH Bank is a Veszprém szponzora lett / Fotó: Bodó Gábor / MBH Bank

Az MBH Bank nem teljesen új szereplő lesz a Veszprém Arénában, ugyanis korábbi tagbankjának, az MKB Banknak évekre visszanyúló megállapodása volt a klubbal, és ezt a partnerséget emelik most új szintre. A megállapodás értelmében a pénzintézet támogatja a kézilabdacsapat munkáját.

„Úgy hisszük, hogy a sport jelentős szerepet játszik a közösségépítésben, ezért elkötelezettek vagyunk abban, hogy hosszú távú, stabil kapcsolatokat alakítsunk ki a hazai sportélet fontos szereplőivel; ezt a célunkat pedig nagyban támogatja a veszprémi kézilabdacsapattal való legújabb megállapodásunk” – mondta az ünnepélyes aláírást követően Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese. Bartha Csaba a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója szintén optimistán tekint a két fél partnersége elé.

Kifejezve a közös együttműködést, a csapat szerelésén – a csapattagok által viselt hivatalos mezen és bemelegítőpulóveren – innentől kezdve megjelenik az MBH Bank logója. Ezenkívül az aréna egyéb felületein szintén láthatók lesznek majd a pénzintézet reklámelemei, amelyekre a meccsek alkalmával is felfigyelhetnek a helyszínre érkező szurkolók és látogatók.

Az MBH Bank korábbi tagbankjával, az MKB Bankkal 2005-ben kötött megállapodást az egyesület, amelynek köszönhetően a csapat nyolc évig MKB Veszprém, majd további két évig MKB-MVM Veszprém néven működött. Az új szerződés nemcsak feleleveníti ezt a régóta meglévő és jövedelmező kapcsolatot, hanem új lehetőségeket is teremt a további fejlődésre.

Több fronton is sikeres lenne a Veszprém

Az Építők becenévre hallgató veszprémi kézilabdacsapat a legeredményesebb magyar férfi klubnak számít 28 bajnoki címével és 31 kupagyőzelmével. Bár mindkét sorozatban a veszprémiek a címvédők, mégis csalódást keltő szezonon vannak túl, hiszen a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a Final Fourba nem sikerült bejutni. Sőt, a várva várt Bajnokok Ligája-győzelem még soha nem sikerült a csapatnak, 2002-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2019-ben egyaránt elbukta a döntőt. A legfájóbb a lengyel Kielce elleni 2016-os kudarc volt, amikor is a magyar csapat 9 gólos előnyről veszítette el a meccset.

A 2024–2025-ös szezonnak új edző, a spanyol Xavier Pascual Fuertes irányításával vág neki a gárda. A hazai porondon egyértelműen a címvédés a cél, a Bajnokok Ligájában pedig a legjobb négybe kerülést várják a csapattól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.