BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordnyereséget produkált a Microsoft

A bevétel 14 százalékkal, az adózott eredmény pedig 13 százalékkal nőtt.

A vártnál jelentősebb bevétel mellett a becsültnél nagyobb nyereséget termelt a Microsoft a június végével zárult pénzügyi negyedik negyedévében.

Az amerikai elektronikai óriásvállalat azt közölte, hogy

a június végével záródott három hónapban a bevétele éves összevetésben 13 százalékkal rekordszintre, 38 milliárd 30 millió dollárra emelkedett.

A negyedéves adózott eredménye 15 százalékkal csökkent, 11 milliárd 200 millió dollár, részvényenként 1,46 dollár lett.

Fotó: AFP

Elemzők várakozásának átlagában kisebb, 1,34 dolláros részvényarányos eredmény, és szerényebb, 36 milliárd 540 millió dolláros bevétel szerepelt.

A felhőmegoldások-üzletág negyedéves forgalma 17 százalékkal, 13,4 milliárd dollárra nőtt. A Windows operációs rendszert, a Surface eszközöket, valamint a Microsoft Xbox Live videójáték-szolgáltatást tartalmazó More Personal Computing ágazat bevétele 14 százalékkal, 12,9 milliárd dollárra bővült.

A Microsoft június végével zárult pénzügyi évében rekordszintű volt a bevétel és a profit. A bevétel 14 százalékkal, 143 milliárd dollárra, az adózott eredmény pedig 13 százalékkal, 44,28 milliárd dollárra nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.