BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötödével több szállást foglaltak az irodák

A fizetőképes kereslet növekedésének köszönhetően átlagosan ötödével több kapacitást kötöttek le idén a hazai utazási irodák a népszerű nyaralóhelyeken, amelyek toplistája nem változott.

A korábbi évekhez képest bátrabban tervezték az idei nyári szezon utazásait a hazai utazási irodák. A sláger úti célok nem változtak: repülővel Törökország, Görögország, Spanyolország, egyénileg Horvátország és Olaszország a fő magyar üdülési cél.

Békefi Veronika, a Neckermann ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy az idei szezonra nagyjából 20 százalékos többletkapacitást kötöttek le, leginkább a népszerű török Riviéra, Görögország, Ciprus és Egyiptom szálláshelyein emelkedett a társaság által lekötött szobák száma.

A sláger úti cél változatlanul Törökország, Görögország, Spanyolország, egyénileg Horvátország és Olaszország
Fotó: Diego Cupolo/NurPhoto/AFP

Molnár Anita, az IBUSZ kommunikációs menedzsere szerint utasaik igényeinek felmérését követően az üdülőprogramjaikban a legnagyobb hangsúlyt idén Görögországra és Spanyolországra helyezték, míg az egyéni ügyfelek számára a horvát és az olasz tengerpart ajánlatait bővítették. Az üdülőprogramok garanciális kapacitásai nagyjából 20 százalékkal növekedtek a mediterrán régióban a társaságnál.

A Kartago Tours szinte az összes úti célon bővítette, racionalizálta a kapacitásait: a tavaly is stabilan jól teljesítő desztinációkon a chartereztetésben összességében 10-15 százalékkal emelkedett a tervezett volumen a 2018-ashoz képest – mondta Hajducsi Tamás, a társaság marketingigazgatója. Varga László, a Fehérvár Travel értékesítési vezetője azt közölte, hogy a korábbi évek trendjét követve idén főként az európai repülőgépes utazásaik számát növelték.

Az autóbuszos utazásaiknál elsősorban az előzetes keresletet figyelembe véve határozták meg a csoportjaik számát. Ám nem csupán a csoportok száma gyarapodott, négy új programot is meghirdettek 2019-re.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.