Változatlan helyszínen, a szokásosan nagy érdeklődés mellett nyílt meg ma délután, és tart nyitva egész hétvégén az MBH Bank Gourmet Fesztivál a Millenárison. A rendezvényen mintegy 50 étterem vesz részt az ország különböző településeiről, és tucatnyi cukrászda is képviselteti magát.
Az eseményt a Covid miatt 2020-ban és 2021-ben sem tudták megrendezni, vagyis – bár a mostani a 11. Gourmet – valójában 13 éves múltja van. A tavalyi téma a korábban elmaradt örökség volt, idén viszont a jövő nemzedéke lett a vezérfonal, amit a résztvevők szabadon értelmezhettek ezúttal is.
A „legfinomabb fesztivál” a gasztronómiai élet meghatározó szereplőinek találkozópontja egyben, a nagy séfversenyeket leszámítva aligha van még egy olyan hely, ahol ennyi konyhafőnök, kreatív séf és reményteljes fiatal tehetség találkozik, mint most, a Millenárison.
A Gourmet Fesztiválon több, a Michelin-kalauzban szereplő – ajánlott és csillagos – étterem is kínál kóstolót, így
nagy valószínűséggel botlik bele a látogató akár több Michelin-csillagos séfbe itt,
de étterem-tulajdonosokba, szállodaigazgatókba és a hazai turizmus-vendéglátás ismert és kevésbé ismert szereplőibe egészen biztosan. A civil, vagyis a csúcsgasztronómiára vevő közönség is látványosan évről évre népesebb, ami fontos alapot, illetve masszív keresletet biztosít a szektor régi és új piaci szereplőinek.
Ez most Magyarország legmenőbb szakmája, még fesztivált is rendeznek a fiataloknakA legfrissebb trendeknek megfelelően a fiatalok kapnak főszerepet az idei Gourmet Fesztiválon, amelynek névadó támogatója az OTP Bank helyett az MBH Bank lett. A leghíresebb magyar séfek szerint egyre több fiatal tartja menőnek a szakmát, ám abba nem feltétlenül gondolnak bele, mennyi munkát kell beletenni ahhoz, hogy valaki sikereket érjen el. |
A mintegy 200-féle étel és desszert a központi témának megfelelően a jövő nemzedéke köré szerveződik. Az újragondolt hagyományos ételek – mint a hortobágyi húsos palacsinta, a paradicsomos káposzta, a hideg kovászos tökfőzelék, a lecsó és a mátrai borzaska – is szerepelnek az alkalmi étlapokon. A desszertkínálat is rendkívül gazdag, a nagymama szilvásgombóca, az igazi zserbó és az eredeti macskanyelv – töltött változatban is – kitűnik a választékból.
A törzskiállítók mellett több új vidéki étterem is részt vesz a fesztiválon, ami felér egy országkóstolóval
– hangsúlyozták a szervezők.
A mai nyitónapon sem maradt el a Gourmet Fesztiválokon szokásos zápor, de a nyitás utáni órákban fokozatosan nőtt a látogatók száma, és az időjárás is kedvezőre fordult.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.