BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Becsődölt egy magyar utazási iroda – néhány károsult már visszakapta a pénzét

A Beontrips Kft. felfüggesztette utazásszervezői tevékenységét, miután fizetésképtelenné vált. A Beontrips-károsultak Facebook-csoportjában ugyanakkor már vannak olyan utasok, akik visszakapták a pénzüket.

A Beontrips Kft. felfüggesztette utazásszervezői tevékenységét, Budapest Főváros Kormányhivatala pedig törölte az utazásszervező és -közvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról vezetett hatósági nyilvántartásból – szúrta ki az utazási iroda közleményét a Turizmus.com.

Beontrips Kft.
A Beontrips Kft. fizetésképtelenné vált, és már nem szervez utazásokat (Fotó: AFP)

Az utazási iroda oldalán az áll: „a továbbiakban utazásokat nem áll módukban szervezni és teljesíteni.” A turisztikai szakportál szerint a lemondás okaként 

a Beontrips Kft. fizetésképtelenségét jelölték meg.

Kiemelték: a Beontrips Kft. az Európai Utazási Biztosító Zrt.-nél (EUB) rendelkezik vagyoni biztosíték nyújtására vonatkozó kezesi biztosítással, ezért a cég arra kéri ügyfeleit, hogy az utazási szerződések kártérítésével kapcsolatban keressék fel az EUB weboldalát.

Az Atlasz Travel irodavezetője, Dina András jelezte a Turizmus.com-nak, hogy már a társaság Facebook-oldala is elérhetetlen. „Azonban észrevettük, hogy alakult egy Beontrips-károsultak csoportja a Facebookon, amelyben már vannak olyan utasok, akik visszakapták a pénzüket” – tette hozzá.

Dina elmondása alapján a Beontrips egészen stabilan működött, 2017-ben még a lengyel piacra is belépett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.