BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem bírnak otthon maradni az amerikaiak

Folyamatosan döntik meg az utazási rekordokat, még sosem repültek annyian, mint az ünnepi hétvégén.

Soha nem utazott annyi ember repülőgéppel egyetlen nap alatt az Egyesült Államokban, mint a június 4-i ünnepi hétvége utolsó napján. Az új rekord 3 013 413 utas, a 2,99 milliós előző csúcs június 23-án született, vagyis alig 16 napig élt.

Több mint hárommillió amerikai utazott vasárnap repülővel / Fotó: Charly Triballeau / AFP

Az ABC News tudósítása szerint Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter hétfőn gratuláló üzenetében „rendkívüli eredményként” értékelte a repülőtéri ellenőrzéseket végző közlekedésbiztonsági ügynökség (Transportation Security Administration – TSA) munkáját.

„A TSA másodpercenként 35 utast ellenőrzött teljeskörűen, eredményesen és hatékonyan, az összes poggyásszal és kézipoggyásszal együtt, miközben rendíthetetlen professzionalizmusról és az utazók iránti tiszteletről tett tanúbizonyságot az intenzív forgalmat hozó ünnepi hétvégén” – idézte az ABC News a tárcavezető gratulációját.

Mayorkas arra számít, hogy a légi közlekedési forgalom továbbra is rekordokat döntő ütemben emelkedik a következő hónapokban, ezért sürgette a kongresszust, hogy fontolja meg a további fizetésemelést a TSA alkalmazottai számára.

„Elengedhetetlen, hogy a kongresszus tartósan biztosítsa a TSA béreinek méltányosságát. Ez okos döntés lenne, hiszen az ügynökség teszi biztonságossá az égboltot és az országot” – tette hozzá.

Mayorkas emlékeztetett, hogy a 

TSA alkalmazottai évtizedeken keresztül alacsonyabb fizetést kaptak, mint a többi szövetségi közalkalmazott, és a helyzeten csak tavaly sikerült javítani.

A méltányos bérezésnek köszönhetően a felére csökkent a munkaerő-elvándorlás, sikerült több embert felvenni, „javult a morál és a munkával való elégedettség az egész ügynökségen”.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.