BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: Nincs vita!

A kormányfő, miniszterek, a jegybank képviselői, és gazdasági érdekképviseletek részvételével egy két és fél órás üléssel megkezdődött az egyeztetés, amelynek végén Magyarország kitűzi az új inflációs célját.

Az inflációs cél tekintetében a miniszterelnök hasonlóan gondolkodik, mint az MNB: az eurózónához képest 1 százalékpontos inflációs többlet nagyságrendileg indokolt. Az derült ki a szavaiból, hogy a rövid távú, néhány hetes árfolyamerősödést szerinte sem kell rögtön lereagálnia a gazdaságpolitikának.

Elismerte, hogy az árstabilitás az egyik fontos gazdaságpolitikai cél, és a kormány az évről évre csökkentett államháztartási hiánnyal is elő kívánja azt segíteni. Emellett bejelentette: ősszel adócsökkentési javaslatot terjeszt majd be a kormány, amelyben a munka terheit kívánják enyhíteni, és a szociális rendszert átalakítani. Az ellenösztönző elemeket próbálják a rendszerből kivenni.

Előzmények

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.