A The New York Times legutóbb az ír vendéglátás témájára szakosodott Benningen’s hálózat bezárásáról tudósított, ami sok száz foglalkoztatott elbocsátásával jár, ráadásul üresen maradnak kereskedelmi ingatlanok, olyan időkben, amikor amúgy is nehéz bérlőt találni. A saját tulajdonú ingatlanokban működtetett „franchise” üzemegységek egyelőre még víz felett próbálják tartani magukat.
Egy hasonló márka, a Steak & Ale szintén hamarosan bezár. A megcsappant lakossági vásárlóerő, és újra divatba jövő otthoni főzés mellett olyan csőd-okokat is említenek, hogy az éttermek által követett gasztronómiai elképzelések eléggé egysíkúak és fantáziátlanok. Emiatt nem is alakulhatott ki bizonyos márkák iránti lojalitás. Az éttermek mellett szakosodott kiskereskedelmi egységek és láncolatok sorának is szembe kell néznie a bezárás rémével. Ezek – csakúgy, mint a vendéglátó helyek – alig jutnak hitelekhez. A felszabaduló bérlemények tulajdonosait – a gyengülő érdeklődésen kívül – az is sújtja, hogy mindennemű profil-váltáshoz át kellene alakíttatniuk az adott kereskedelmi ingatlant, ami a költségeken kívül még fölöttébb kockázatos is. VGO
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.