BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra lesz 25 százalékos áfa, a szolidaritási adót eltörlik?

Szinte biztos, hogy eltörlik a 4 százalékos szolidaritási adót, emellett az áfát differenciáltan emelhetik - írja a Népszabadság.

A napilap információi szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közelmúltban zárt körben arról beszélt, hogy a szociálisan érzékeny területeken - ilyen például az energia - megmaradna a 20 százalékos forgalmi adó, a többi területen pedig visszaemelnék azt a 25 százalékos kulcsra - számol be a hirado.hu a Népszabadság cikke alapján.

A 4 százalékos szolidaritási adót pedig két lépcsőben törölhetik el. Az adóátalakításokról szigorú titoktartás mellett tanácskoznak a kormány érintett miniszterei és az MSZP-frakció, illetve munkacsoport vezetői. Az első ilyen, szigorúan zártkörű tanácskozás múlt hét keddjén volt, a következőt pénteken tartják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.