BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vámosi-Nagy: "a módszer furcsa" - Finoman szólva is túlzott optimizmus

Finoman szólva is túlzott optimizmust tükröznek ezek a tervek, amelyeknek nem látom a realitását - mondta a Népszabadságnak a Gyurcsány-adócsomagról nyilatkozva Vámosi-Nagy Szabolcs.

Az Ernst and Young igazgatója hozzátette: még a 2009-re becsült 50 milliárd forintot, a gazdaság fehéredéséből származó bevételi becslést is túlzónak találom, nemhogy a 2010-es 300 milliárdot. A fehéredés egyébként is hosszú távú, az első látható eredményeket 2-3 év múlva hozó folyamat. Szinte kizárt, hogy ezek az összegek valóban megjelennek a büdzsében.

A munka- és nyereségterhek csökkentésének szándékával egyetértek, de a módszer furcsa...

Az adószakértők korábban a járulékok tízszázalékos mérséklését javasolták. Az e helyett javasolt engedmény nem olyan nagyságrendű, hogy tömegesen arra késztesse a munkaadókat: bejelentsék addig feketén vagy szürkén alkalmazott dolgozóikat. A vállalkozások óvatosak, sokan közülük legfeljebb akkor lesznek hajlandók kilépni az adóelkerülők közül, ha stabilitást, lényegesen alacsonyabb adókulcsokat, és nem évente változó szabályozást látnak. A társasági adó emelésével lényegében intézményesedik az eredetileg átmenetinek szánt különadó fele.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.