BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húszmillióig megszűnik az örökösödési illeték

Jövőre 15 százalékos adó terheli az országgyűlési képviselők költségtérítését, a honatyák ugyanis a kedd délelőtti név szerinti szavazáson kivétel nélkül a tehertétel kivetése mellett tették le voksukat.

A képviselők 214 igen és 156 nem szavazat, valamint egy tartózkodás mellett rábólintottak a kormány által támogatott, az adó- és járuléktörvények módosításáról szóló javaslathoz kapcsolódó indítványokra is. Ezek között szerepel, hogy 2009. első felében adókedvezmény jár azon összeg után, amelyet a magyar vállalkozások „hazahoznak” külföldi érdekeltségeikből és állampapírok vásárlására fordítanak.

A támogatott javaslatok részét képezi az is, hogy az örökösödési illeték megszűnik a közeli hozzátartozók számára lakás vagy lakáshoz kapcsolódó vagyoni jog öröklése esetén, húsz millió forintos értékhatárig. Illeték-mentes lesz az állampapírok öröklése is. Az MDF áfa-emeléssel kapcsolatos javaslatát elutasították a honatyák, és nem csökken 18 százalékra az osztalékadó mértéke sem, ahogy a Demokrata Fórum szerette volna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.