BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Daróczi magyaráz: Hová tűntek Gyurcsány Ferenc milliói?

Vagyonnyilatkozat. „Az átlagembernél jóval tehetősebb Gyurcsány Ferenc, a jólétnek azonban ára van” – magyarázta lapunknak a miniszterelnök „eltűnt” millióit Daróczi Dávid.

A kormányszóvivő elmondása szerint a miniszter bevallott jövedelmének jelentős részét az Altus Befektetési Zrt. osztalékadója vitte el, a fennmaradó öszszeget pedig egyszerűen felélte a Gyurcsány család.

A pénzből az elmúlt évben futotta egy házfelújításra – kifestették a házban lévő szobákat –, valamint az ülőgarnitúra és egyéb bútorok lecserélésére, ám nagy részét otthonuk rezsiköltségére költötték.

A lakás fenntartási díjait azonban jócskán megdobta a miniszterelnökre vigyázó köztársasági őrezrednek kialakított lakrész rezsije, valamint a különböző biztonsági eszközök üzemeltetési költségei is.

Mint ismert, Gyurcsány nem vette igénybe a neki járó rezidenciát, helyette vállalta, hogy saját maga fedezi az otthonául szolgáló ingatlan előírt védelmét és az őrezred elhelyezését.

Gyurcsány Ferenc millióiból előző házasságából született két fiának is jutott, sőt a miniszterelnök még unokahúga iskoláztatási költségeit is magára vállalta az elmúlt évben. Mint ismert, a kormányfő vagyonnyilatkozatában az elmúlt évre 114 060 242 forint bruttó jövedelmet vallott be, bankszámláinak egyenlegei azonban 2008. december 31-én már nem érték el a képviselői alapdíj hathavi összegét – 1 391 400 forintot – sem. Miniszterelnöki, valamint parlamenti képviselői fizetését az elmúlt évekhez hasonlóan tavaly is jótékony célra ajánlotta fel, és ezt teszi ezután is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.